Priroda uživo

Tribina 17.05.2019. | petak Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Početak događanja: 18.00 sati doc. dr. sc. Dario Hrupec

SAŽETAK
Nove tehnologije razvijaju se zahvaljujući razvoju prirodnih znanosti. I obrnuto, razvoj novih tehnologija potiče daljni razvoj znanosti. Inženjerski posao, kojim se razvijaju novi uređaji, i prirodoznanstveni posao, kojim se razvijaju nove teorije, povezaniji su nego što se obično misli, naročito u području elektronike. Predavanjem će se pokazati što je industrijski inženjering i kako se razvija moderna elektronika. Bit će dan pregled razvojnog procesa po fazama te izazovi i rješenja. Također će biti pokazani alati i tehnike za rješevanje problema te konkretni primjeri iz prakse.


O PREDAVAČU
Damir Škrjanec rođen je u Splitu. Završio je matematičko-informatičku gimnaziju i elektrotehnički fakultet. Više od 30 godina radi u firmi Cybrotech. Počeo je kao elektroničar i programer, a zadnjih 18 godina radi kao voditelj razvoja. U slobodno se vrijeme bavi badmintonom i glazbom te je jedan od organizatora poznatih javnih predavanja Skeptici u pubu.


O CIKLUSU PRIRODA UŽIVO
Hrvatsko prirodoslovno društvo, izdavač časopisa Priroda, organizira ciklus znanstveno-popularizacijskih predavanja pod nazivom Priroda uživo. Predavanja se održavaju dvaput mjesečno, a svako je popraćeno člankom u časopisu Priroda, jednim od najstarijih časopisa za popularizaciju prirodnih znanosti u Europi, koji izlazi od 1911. godine.