Projekt KLJUČ do znanja

Projekt 25.10.2017. - 22.12.2017. Knjižnica Dugave
"Jednom davno živio je jedan mladić sa svojim zlim očuhom i dvojicom ružne polubraće. Zvao se Pepeljugo. Jednoga dana njegov je očuh dobio pozivnice za bal u obližnjem dvorcu (naime, lijepa je princeza birala muža) ali  zla i ružna Pepeljugova polubraća bila su toliko ljubomorna na njegovu ljepotu da su mu potrgali jedino svečano odijelo koje je imao, pa tako jadan Pepeljugo nije mogao ići na svoj prvi bal (a možda bi princeza baš njega izabrala za muža, nikad se ne zna). Tužni Pepeljugo je plakao i plakao kad li se iznenada pojavio dobri vilenjak i ..." 

Pitanje prvo: Kako se nastavlja priča?
Pitanje drugo: Kako se završava priča?
Pitanje treće (samo za roditelje): Zašto ne pričate takve priče svojim sinovima? 
Pitanje četvrto (samo za roditelje): Zašto takve priče pričate svojim kćerima?

Odgovore na sva postavljena pitanja pronaći ćete u knjizi "Priče za laku noć za buntovnice" u kojoj su nam autorice Ellena Favilli i Francesca Cavallo ispričale 100 priča o izvanrednim ženama čiji vas životi mogu ohrabriti i inspirirati, a upravo vam to najviše i treba na početku školske godine jer lipanj 2018. je daleko, zato dođite u knjižnicu Dugave po "priču osnaživanja!"

Važno: Pozivamo i zainteresirane dečke da nam se pridruže jer najprije namjeravamo prevesti priče s engleskog, zatim napraviti prezentaciju i osmisliti predavanja za mlađe školarce. Razmišljali smo i o stvaranju novih priča, ali o tome ćemo kad se vidimo u knjižnici - za vrijeme ljetnog radnog vremena u kolovozu, utorkom i četvrtkom od 16 h, a dalje po dogovoru. Za vrijeme prvog polugodišta svake druge srijede u 13:10 h u knjižnici Dugave Cronauti rade power point na temu knjige. Pridružite nam se!

Elena Favilli, Francesca Cavallo: Good Night Stories for Rebel Girls, Timbuktu Labs, Inc., 2016.

Facebook: www.facebook.com/timbuktumagazine
Instagram: @rebelgirlsbook
Snapchat: @rebelgirlsbook