Projekt Otkrivamo mlade talente

Projekt 06.11.2017. - 10.12.2017. Knjižnica Dugave
U sklopu projekta Otkrivamo mlade talente predstavljamo četiri mušketirke stripa, polaznice Škole stripa pri Centru za kulturu Novi Zagreb kod voditelja , prof. Ivana Mustača. Susret mladih talenata na kojem ćete imati priliku upoznati mlade umjetnice održat će se u četvrtak, 16.11. u 17:30 h. Dobrodošli svi uz poznati mušketirski moto: Svi za jednu, jedna za sve!
 
Rita Križan, osmi razred OŠ Vrbani - Vrlo čudan strip
Polaznica radionice Škola stripa od 2016. Svoje radove je do sada izlagala samo u sklopu radionica, nije sudjelovala ni u jednom natječaju i ovo joj je prvo javno predstavljanje. Jako smo ponosni što smo dobili priliku prvi izložiti Ritine radove, a prilika će biti još puno ako Rita nastavi sa kreativnim radom!

Tea Mekić, treći razred OŠ Malešnica - Mačak Licko
Polaznica radionice Škole stripa od početka 2017. g. Najmlađa mušketirka je na ovogodišnjoj manifestaciji Crtani romani šou dobila posebno priznanje za strip na temu Vizija budućnosti. Prvo natjecanje i odmah posebno priznanje! Majstor je u crtanju portreta, pa je tako ove godine u Noći muzeja crtala i poklanjala modelima njihove portrete!

Lucija Pischiutta, osmi razred OŠ Odra - Vizija budućnosti, 2100.
Polaznica radionice Škola stripa od 2016. Ove godine na manifestaciji Crtani romani šou dobitnica posebnog priznanja za strip na temu Vizija budućnosti. Najviše voli crtati originalne likove, a radove najčešće potpisuje pseudonimom Luci Pis. Sudionica je natječaja Moja prva knjiga u Karlovcu na kojem je osvojila dva puta drugu nagradu i jednom treću. Nadamo se da neće odustati jer još je čeka puno Prvih nagrada, i to ne samo u Karlovcu!

Mirta Vrkić, sedmi razred OŠ Ivana Gundulića - Vizija budućnosti (10017 - 11000)
Pohađala je likovnu školu „Tanay“. Zadnje četiri godine pohađa radionicu stripa u Centru za kulturu Novi Zagreb kod profesora Ivana Mustača, koji je njen talent prepoznao i poticao sve ove godine. Rijetko se tko u sedmom razredu može pohvaliti sa tolikim brojem izložbi i nagrada!

Izložbe:

-2012. skupna izložba polaznika Učilišta „Tanay“, muzej Mimara;
-2013. skupna izložba polaznika Učilišta „Tanay“, muzej Mimara;
-2014. izložba „Stripoljupci“ u knjižnici Dugave u sklopu projekta „Otkrivamo mlade talente“;
-2014. skupna izložba polaznika radionice stripa, galerija „Vladimir Buzančić“;
-2016. skupna izložba polaznika radionice stripa, galerija „Vladimir Buzančić“;
-2017. skupna izložba polaznika radionice stripa, u Centru za kulturu Novi Zagreb;
-2107. samostalna izložba „Izlog mladih talenata“, Gradske knjižnice „Ivan Palčić“ u Novalji.

Nagrade:

-2015. osvaja prvo mjesto na natječaju „Mladi lav“ u sklopu manifestacije „Crtani Romani Šou“ (CRŠ) u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika (HDLU);
-2016. treće mjesto na natječaju „Mladi lav“  manifestacije CRŠ u HDLU;
-2017. prvo mjesto na natječaju „Mladi lav“ manifestacije CRŠ u HDLU.

Sudjelovanja na poziv:

-2014. gostovanje u televizijskoj emisiji „Puni krug“;
-2014. gostovanje u televizijskoj emisiji „Školski sat“