Pusti je da priča: Moja dota

Ostalo 24.11.2021. - 31.01.2022. Knjižnica Ivana Gorana Kovačića Odjel za odrasle Godina čitanja
Tko je Nora Verde? Zašto je roman Moja dota književni događaj godine? Kako je jedna baka s Korčule postala literarni lik? Tko je najveća živuća hrvatska spisateljica? Je li Marija Ott Franolić maskota Godine čitanja? Kako se potiče čitanje u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića? Je li poticanje čitanja za odrasle mit ili stvarnost? Zašto je čitateljska perspektiva podjednako važna i piscima i teoretičarima? U čemu je tajna uspjeha ženskih čitateljskih radionica?

Nora Verde hrvatska je spisateljica koja je u listopadu 2021. godine gostovala u Knjižnici I. G. Kovačića te s polaznicama čitateljske radionice Pusti je da priča raspravljala o svojemu romanu Moja dota.

Pusti je da priča naziv je ciklusa čitateljskih radionica koje se od 2018. godine održavaju u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu. 
Voditeljica je radionice dr. sc. Marija Ott Franolić, književna teoretičarka koja se bavi poticanjem čitanja i povezanošću čitanja i kritičkog mišljenja te ženskom poviješću, svakodnevicom i ženskim autobiografskim tekstovima.