Putar i parizer /Jerko Mihaljević

Predstavljanje knjige 23.04.2021. - 28.05.2021. Knjižnica Špansko-sjever Jerko Mihaljević
U sklopu Noći knjige Jerko Mihaljević predstavlja svoj roman prvijenac Putar i parizer koji je izašao u nakladi izdavačke kuće Oceanmore.

Četiri prijatelja, Domba, Ronko, Crni i Tomi, različiti koliko to slučaj rođenja u istom kvartu može učiniti, svi otprilike u drugoj polovici dvadesetih, kada se identiteti koju i lome, kreću zajedno na more, kao nekada, kao škvadra. Ali ništa više nije isto, ni oni, ni njihovi odnosi, ni to njihovo mitsko moreno. Umjesto užitka , opuštanja i bliskosti, eskapističke epizode koja se nada tulumima, sintetskim drogama, seksu, pretjerivanju, njihovo je prijateljstvo na stalnoj kušnji.
Prvi roman Jerka Mihaljevića Putar i parizer govori o generaciji odrasloj u doba interneta, navodnih globalnih mogućnosti i osobnih i socijalnih limita, i nedostatka ideala i orijentira. Mihaljević je uvjerljiv, precizan psihološki, socijalno i dramaturški , nenametljiv u tom kao da prisluškuje što ljudi govore i kao da im čita misli.
Ovo je zarazan i moćan roman, novi glas nove generacije koja kreće na još jedan kratki izlet.
Kruno Lokotar, urednik knjige

 Jerko Mihaljević (Osijek, 1990.), djetinjstvo je proveo u Valpovu, a od 18. godine živi u Zagrebu. Studij novinarstva završio je u Zagrebu, a u Ljubljani studij sociologije. Kratko radi kao novinar, nakon čega se prekvalificirao u tekstopisca u jednoj digitalnoj agenciji.