Putopisno predavanje uz projekciju: Glas iz Sahare

Predavanje 12.04.2021. | ponedjeljak Knjižnica Dubrava Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle
Predavač: Damir Vujnovac

Po povratku iz saharskih izbjegličkih kampova, u proljeće 2016. pokrenuo sam projekt Dječji glas iz Sahare inspiriran nedostatkom tragova dječje kulture i pismenosti naroda Saharawi koji već četrdesetak godina živi u izbjeglištvu usred Sahare.

https://www.facebook.com/voicefromsahara

Mnogim predavanjima u Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Njemačkoj, nastojim približiti informaciju o tim zaboravljenim ljudima publici kroz fotografije koje sam snimio u izbjegličkom kampu i kroz priče o narodu koji strpljivo i miroljubivo čeka svoj povratak kući.

Putujem...
Putujem rado i često, volim otkrivati meni nepoznate krajeve, ljude i običaje. Svakim novim putovanjem sve više učim. U gradovima pronalazim ljude, a u pustinjama sebe.
 
Fotografiram...
Volim fotografirati ljude, a vesele me i kamerom dobro uhvaćeni detalji. Stalno razvijam svoje fotografske vještine i vjerujem da taj proces nikad neće prestati.

Pišem...
Ponekad pišem dok putujem pa priče još vruće dolaze do čitatelja na internetu, a nekad čekam da se dojmovi slegnu pa ih u miru stavljam u redove i odlomke nekog novog teksta.
Napisao sam putopise Djeca Sahare i Djeca Kurdistana objavljene u Hrvatskoj 2017. i 2020. godine. Nova putopisna knjiga raste korak po korak, riječ po riječ.

Pričam...
Putopisnim predavanjima širim dobru energiju putovanja publici u knjižnicama, klubovima ili školama pa putujemo svi zajedno i tako, bar na tren, lutamo svijetom i sanjamo budni.


Zbog epidemioloških mjera događanjima može nazočiti do 15 posjetitelja i potrebno se unaprijed predbilježiti kod našeg dežurnog informatora za dolazak. Hvala!