Putovanja

Izložba 09.07.2019. - 30.08.2019. Knjižnica Dugave Dijana Habjan
Dijana Habjan
Kada se spoje ljubav prema putovanjima i ljubav prema fotografiji, odgovor na pitanje "zašto putovati" postane jasan sam po sebi, svakome tko posjeti izložbu "Putovanja" ​autorice Dijane Habjan.
Nakon što je s fotoaparatom obišla Šri Lanku, Tajland, Singapur, Hong Kong, Filipine, Kambodžu, Kuala Lumpur, Tursku, Irsku, Portugal, Tunis, Rumunjsku, Italiju, Grčku i Bugarsku, vratila se natrag prepuna dojmova i naravno, kao i svi putnici, s previše fotografija. Dijana, po zanimanju informatičar, svo svoje slobodno vrijeme i godišnje odmore troši na putovanja koja sama organizira te tako uspijeva putovati više za manje novaca. Iskustva i znanje o organizaciji putovanja rado dijeli s drugim ljudima pa je tako već nekoliko puta održala i predavanja na temu "Kako jeftino putovati".
Pokrenula je i svoju instagram stranicu na kojoj se mogu pratiti prekrasne fotografije s novih mjesta na koja putuje, na adresi https://www.instagram.com/passportofdijana/.
 
Neka od tih mjesta koja je posjetila tijekom zadnjih 10 godina bit će prikazana kroz ovu izložbu. 
U svim tim uhvaćenim trenucima ostao je zabilježen jedan drugačiji, zanimljiv svijet. I nije bilo jednostavno izdvojiti najbolje i najdraže fotografije. Izložba nas nosi na mjesta, među ljude, u prirodu i događaje koji potiču maštu. Dođite vidjeti kako izgleda svijet kroz njene oči.
 
"Volim putovanja. Malo odem pa dođem k sebi." - autor nepoznat
 
"Prošlo je skoro 10 godina otkako sam prvi put odlučila otputovati u inozemstvo bez agencije - jednostavno krenuti u avanturu istraživanja svijeta u vlastitoj organizaciji. Na taj način lakše doživim stvarni svijet koji sam došla upoznati. Više sam otvorena za nova iskustva, novu kulturu, kontakte s ljudima. I gledam taj svijet širom otvorenih očiju, sa znatiželjom, s potrebom da isprobam, da saznam što se još nalazi tamo iza ugla. A svijet je fotogeničan. Samo ga treba doživjeti. I imati fotoaparat u ruci u pravome trenutku."
 
"Opet planiram.
Opet putujem.
Opet živim."
I fotografiram.

Dijana

Svečano otvorenje izložbe održat će se u utorak, 09. srpnja 2019. s početkom u 18:30 sati. Dobro nam došli!