Putujemo na jugozapad i sjeveroistok SAD-a

Predavanje 24.02.2017. | petak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18 sati Američki kutak prof. dr. sc. Gordana Medunić
https://hr.wikipedia.org

Pozivamo sve zainteresirane da dođu na predavanje "Putujemo na jugozapad i sjeveroistok SAD-a".

Predavanje će kao dio putopisnih predavanja u organizaciji Američkog kutka pod naslovom "Discover America" održati prof. dr. sc. Gordana Medunić. 

Najzanimljivije dijelove trotjednog putovanja u američke savezne države Arizonu i Utah predstavit će sveučilišna profesorica i znanstvenica koja je zahvaljujući Geološkom kongresu u Tusconu (Arizona) posjetila SAD u dva puta, u travnju 2015. i ožujku 2016. Profesorica Medunić je kao ljubiteljica prirodnih i geoloških ljepota ujedno posjetila i turistički poznata mjesta kao što su pustinja Sonora, Nacionalni park Zion (Utah), Grand Canyon (Arizona), Coral Pink Sand Dunes State Park (Utah) te slavnu Route 66. 

Dio svog znanstvenog rada provela je u Pennsylvaniji, američkoj saveznoj državi na sjeveroistoku SAD-a, gdje je na Sveučilištu Penn State održala predavanje o znanstvenom istraživanju okoliša koje provodi s hrvatskim i inozemnim znanstvenicama i znanstvenicima.

Svoja iskustva i dojmove s putovanja želi podijeliti sa svim tragaocima za novim krajevima.