Putujemo na jugozapad i sjeveroistok Sjedinjenih Američkih Država

Predavanje 24.02.2017. | petak American Corner Zagreb Početak događanja: 18 sati Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva 40 prof. dr. Gordana Medunić
Autorica fotografije: Gordana Medunić

Najzanimljivije dijelove trotjednog putovanja u američke savezne države Arizonu i Utah predstavit će sveučilišna profesorica i znanstvenica koja je zahvaljujući Geološkom kongresu u Tusconu (Arizona) posjetila SAD u dva navrata, u travnju 2015. i ožujku 2016.
Profesorica Medunić je kao ljubiteljica prirodnih i geoloških ljepota ujedno posjetila i turistički poznata mjesta kao što su pustinja Sonora, Nacionalni park Zion (Utah), Grand Canyon (Arizona), Coral Pink Sand Dunes State Park (Utah) te slavnu Route 66. U okviru svoga znanstvenog djelovanja boravila je u Pennsylvaniji, američkoj saveznoj državi na sjeveroistoku SAD-a, gdje je na Sveučilištu Penn State održala predavanje o znanstvenom istraživanju okoliša koje provodi s  hrvatskim i inozemnim znanstvenicama i znanstvenicima.
 
Prof. dr. sc. Gordana Medunić diplomirala je geologiju na zajedničkom studiju Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlena je na Mineraloško-petrografskom zavodu PMF-a u Zagrebu. Unatrag desetak godina predaje niz kolegija iz područja geokemijskih i geoloških aspekata okoliša te statističke obrade geoloških podataka.
https://www.pmf.unizg.hr/geol/gordana.medunic

Predavanje se održava u Knjižnici Augusta Cesarca, Šubićeva 40, suradničkoj knjižnici Američkog kutka Zagreb, u sklopu serije putopisnih predavanja Discover America.