Putujuća izložba fotografija i sjećanja „Kao nekad popodne“

Izložba 02.09.2021. - 02.10.2021. Gradska knjižnica Galerija Kupola
Izložba „Kao nekad popodne“ posjetitelje fotografijama vraća u vrijeme pedesetih godina 20. stoljeća u Zagrebu i prikazuje kako se tada živjelo, odnosno kako su se provodila popodneva – nakon posla i vikendom. Njome se žele prizvati sjećanja sugrađanki i sugrađana na omiljena odredišta na kojima su „stari“ Zagrepčani provodili svoje slobodno vrijeme – Maksimirsko jezero, Medvednica i Sljeme te šetnje gradom, uz zgradu Hrvatskoga narodnog kazališta, Državnog arhiva, Ribnjaka i „Cvjetnog“ trga.

Izložene su privatne fotografije s druženja i izleta obitelji Nikšić i Goll, koje su ih do danas pomno čuvale i arhivirale, a koje posjetitelje podsjećaju na prošla i drugačija zagrebačka vremena te im pomažu da dožive ili se prisjete svojih vlastitih trenutaka provođenja slobodnog vremena s prijateljima i obitelji na tada omiljenim odredištima Zagrepčana.
 
Izložbu je pripremio Centar za civilne inicijative uz financijsku podršku zaklada Zajednički put i Slagalica, u sklopu provedbe projekta „Pune ruke posla“, kao odgovor na javni poziv za prijavu projektnih prijedloga pod nazivom „Superseniori“.
Centar za civilne inicijative (CCI) je hrvatska, nevladina, neprofitna organizacija osnovana 1998. godine kao odgovor na povećanu potrebu za razvojem zajednica manjih urbanih i ruralnih zajednica središnje i sjeverne Hrvatske, posebno onih u kojima se odvijao poslijeratni povratak stanovništva. Organizacija je prepoznata u društvu po težnji za stalnim poboljšanjem u pružanju usluga i organizacijskom razvoju, što podupire i njihov slogan: Uvijek na strani aktivnih.

Službena mrežna stranica Centra za civilne inicijative: https://cci.hr/.