Radijske radionice

Projekt 11.11.2017. - 31.12.2017. Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Galerija Prozori, Dječji odjel
Poziv mladima između 12 i 18 godina da se priključe stvaranju radija.

Što je radiofonija? Kako napraviti radijsku emisiju? Kako ono što vidimo pretočiti u zvuk? Kako osmisliti i snimiti radio dramu? Odgovore na ta pitanja, ponudit će Radijske radionice za djecu i mlade od 12 do 18 godina. Dobrodošli su svi koji vole glumiti, čitati, svirati, pjevati, skladati, pisati, razmišlajti, osluškivati...  

Radionice se odvijaju kao segment edukativnoga programa "U pozadini stvari" Galerije Prozori, koji je namijenjen djeci i mladima te se nadovezuje na već pokrenute programe Radio Ž-buka i "Mala škola umjetnosti", s ciljem da uključi djecu i mlade u područje kulturne proizvodnje, razvija kod njih kritički i odgovorni odnos spram društva u kojem žive.
Uz umjetnička i profesionalna vodstva nagrađivane radijske urednice i novinarke Ljubice Letinić te Srđana Nogića, program se fokusira na različite radijske formate, kao i na mogućnost eksperimenta u izražavanju. Program je osmišljen u formi radionica s mentorima i samostalnog rada.

Prvi susret održat će se 11. studenog od 10 do 12 sati. Ideja je s pomoću radija otvoriti mladima kanal za artikulaciju vlastitih interesa, obradu i problematiziranje tema i sadržaja koje smatraju važnim. Sve informacije mogu se dobiti na broj tel. 01/2318-596.



Zbog ograničenog broja polaznika, prijaviti se možete na irena.bekic@kgz.hr, petra.dolanjski@kgz.hr ili na broj tel. 01/2318-596.