Read to me!

Ostalo 05.10.2017. - 31.05.2018. Knjižnica Savski gaj Početak događanja: četvrtkom od 17:30 do 18:15 Odjel za djecu i mladež
Read to me! Program čitanja slikovnica na engleskom jeziku.
 
Radionice čitanja na engleskom jeziku počele su s radom u Knjižnici Savski gaj za vrijeme ljetnih praznika 2011. Od 2012. do 2014. održavale su se tijekom cijele godine. 2017. godine nastavili smo s radom. Knjižnica Savski gaj raspolaže s fondom slikovnica i knjiga za djecu i mlade na stranim jezicima, a za engleski po stupnjevima učenja. Radionice su osmišljene kako bi se djeca s njima upoznala i čitala ih. Priče će čitati učenik Međunarodnog programa XV. gimnazije uz dežurnu knjižničarku.
Zašto čitati knjige na stranom jeziku? Onog trenutka kad djeca počnu samostalno sastavljati rečenice i kraće tekstove, mogu početi čitati, prvo jednostavnije, a onda i zahtjevnije knjige na stranom jeziku. Nikad nije prerano za taj pothvat jer je čitanje na stranom jeziku najbolji način za usvajanje rječnika i fraza. Djeca uče čitajući na engleskom već poznate priče, npr. Crvenkapica, Djed i repa, Jako gladna gusjenica i druge. Na taj se način lakše usvajaju i potpuno novi sadržaji. Program je namijenjen djeci predškolskog i rano školskog uzrasta.