Rent-a-talent

Susret 22.11.2018. | četvrtak Knjižnica Špansko-jug Početak događanja: 17:30
Na ovom književnom susretu naša gošća govorit će nam o tome  kako pisanje može utjecati na naše živote, kako osmišljava književni lik i jesu li neki likovi iz svjetskih romana utjecali i na njen život. Predstavit će nam i najnoviji roman Rent-a-talent, izašao ove godine, u kojem problematizira pitanja umjetničkog stvaranja i spisateljskog nadahnuća. Ulomke iz romana interpretirat će glumica Zrinka Antičević.

Tanja Radović je književnica, dramatičarka i prozaistica. Završila je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a radi kao knjižničarka  u Knjižnicama grada Zagreba. Drame su joj postavljene na pozornicama u Hrvatskoj i van nje, a na Hrvatskom radiju izvedene su joj radioigre, kratke priče i prilagođene drame. Dobitnica je nagrade SFERA za dramu Ledeno doba, 2009.godine. Do sad su joj objavljenje dvije knjige drama Iznajmljivanje i Ledeno doba i dva romana Pitanje nade i Rent-a- talent. Piše kratke priče i SF-priče i objavljuje ih u raznim časopisima i zbornicima.
 
Udruga za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja „Zajedno“ iz Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru osnovana je s ciljem rehabilitacije, resocijalizacije i poboljšanja kvalitete života osoba s psihičkim smetnjama. Važna sastavnica Udruge je klub „Zajedno“. Klub je namijenjen svim osobama sa psihičkim poteškoćama, njihovim obiteljima, kao i svim građanima grada Zagreba. Glavna je ideja kluba druženje, stjecanje novih vještina i znanja, razvijanje kreativnih potencijala, a sve sa svrhom aktivnog uključivanja u zajednicu.

Ovaj književni susret dio je projekta Knjižnica širom otvorenih vrata.