Riječima i slikom protiv nasilja

Izložba 17.09.2021. - 07.10.2021. Knjižnica Kustošija
U suradnji s djelatnicima Službe prevencije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) postavljena je izložba na temu nasilja s naglaskom na prevenciju nasilja prema ženama. Izložbom su predstavljeni projekti MUP-a za prevenciju nasilja prema ženama „Lily“, „Živim život bez nasilja“ nasilja u obitelji, nasilja među mladima i za izgradnju kulture nenasilja i tolerancije te projekt „Zdrav za pet“ usmjeren na prevenciju zlouporabe i ovisnosti o alkoholu, drogama i kocki.

Hrvatski Sabor 2004. godine proglasio je 22. rujna kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja prema ženama u spomen na zločin počinjen od strane jednog muškog počinitelja koji je 22. rujna 1999. tijekom brakorazvodne parnice na Općinskom sudu u Zagrebu iz vatrenog oružja ubio sutkinju, suprugu i njezinu odvjetnicu te teško ranio zapisničarku.

U izlozima Dječje knjižnice izloženi su likovni radovi učenika OŠ Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice i OŠ Sveta Klara na temu nasilja koji su sudjelovali u projektu „Živim život bez nasilja“ te plakat „Da! Da.“ koji su izradili učenici OŠ „Garešnica“.

Pozivamo vas na razgledanje ove edukativne i zanimljive izložbe te na posudbu knjiga na spomenutu temu iz izloga naše Knjižnice.
Stop nasilju! Vidimo se u Knjižnici Kustošija!
 
Izvor:
1. Projekt Lily. URL: https://lily.com.hr/ (20.9.2021.)
2. Republika Hrvatska: Ministarstvo unutarnjih poslova. URL: https://mup.gov.hr/ravnateljstvo-policije-281611/281611 (20.9.2021.)