Šegrt Hlapić iz vizure Dubravka Kastrapelija

Izložba 20.04.2020. - 24.05.2020. Knjižnica Savski gaj Virtualna izložba Dubravko Kastrapeli
O izložbi:
Dubravko Kastrapeli uključio se u projekt Knjige naših ulicakoji se provodi u novozagrebačkom naselju Botinec, s radionicama za djecu  Sto lica šegrta Hlapića. Kako bi se bolje pripremio i sam je, nakon puno godina posegnuo za knjigom Čudnovate zgode šegrta Hlapića. I tako je čitajući  počeo skicirati neke scene iz knjige i došao do 38 ilustracija koje pokrivaju početak priče i još malo više.


O autoru:
Dubravko Kastrapeli rođen je 1971. godine u Zagrebu. Na Akademiji likovnih umjetnosti diplomirao je 1995. u klasi prof. Kesera te kod prof. Damjanov na temu Utjecaj umjetničkog djela na likovno izražavanje djece.
Bavi se slikarstvom i kiparstvom, a u novije vrijeme intenzivno ilustriranjem. Ilustrirao je Cervantesovog Don Quijotea i djela Marina Držića kojima je spojio svoju ljubav prema književnosti i likovnosti te na tu temu održao više samostalnih izložbi u Dubrovniku, Rijeci i Zagrebu.
Ilustrirao je i dizajnirao brojne slikovnice, letke, plakate, udžbenike i dječje časopise. Radio je kao profesor likovne kulture u osnovnoj školi i kao grafički dizajner u Hrvatskom Crvenom križu.

Virtualna izložba