Smiješak…čitajte!

Izložba 01.04.2021. - 26.04.2021. Knjižnica Kajfešov brijeg
Fotografski natječaj Smiješak… čitajte! Hrvatskog čitateljskog društva. Sa željom da vidljivost foto natječaja bude veća, ostvarena je putujuća izložba najboljih foto radova zahvaljujući financijskoj potpori Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar. Izložba od devet nagrađenih radova putuje hrvatskim knjižnicama.

Tisuću riječi, jedna fotografija bila je misao vodilja pri pokretanju fotografskog natječaja Hrvatskoga čitateljskog društva čiji je osnovni cilj putem fotografije promovirati knjigu, čitanje i sve vrste pismenosti na pozitivan, zabavan, pa čak i humorističan način. Na osnovu toga, naslov se gotovo nametnuo sam od sebe: Smiješak… čitajte!

Brojni fotografi amateri, članovi HČD-a, ali i oni koji su osjetili potrebu fotoaparatom zabilježiti trenutak uz knjigu i s knjigom, slali su svoje originalne i kreativne radove od 2005. godine. U mrežnoj galeriji http://hcd.hr/djelovanje/akcije/ pohranjene su pobjedničke fotografije od kojih svaka ima neku lijepu i posebnu priču o čitanju.