StakloPriča

Izložba 10.06.2019. - 30.06.2019. Knjižnica Savica Odjel za odrasle Biserka Hunjadi-Hrenar
Izložba ukrašenih staklenih teglica prikazuje jedan dio kolekcije umjetničkih rukotvorina koje su izradile vrijedne ruke gospođe Biserke Hunjadi-Hrenar. Staklene teglice ukrašene su bojom, žicom, špagom, plastičnim mrežicama i salvetama te izložene u kombinaciji s čudesnim pletivom, nakitom ispletenim prstima. Ukrašavanjem starih staklenih teglica udahnjuje se nov život već upotrebljenim predmetima koji se mogu koristiti kao vaze, držači i spremnici za različite predmete ili kao ukras za sebe.

Biserka Hunjadi-Hrenar rođena je 1956. u malom mjestu Sveta Marija u Međimurju. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, smjer keramika. Po završetku srednje škole zapošljava se u poduzeću Centroreklam kao projektant svijetlećih reklama, a kasnije se u komercijalno-marketinškom odjelu tvrtke Prodex bavi dizajnom i nabavkom ambalaže za prehrambene proizvode te uređenjem velesajamskih izloga i štandova.

Odlaskom u mirovinu postaje član Kreativne radionice Matice umirovljenika Novi Zagreb-Sloboština, kao i Keramičke radionice u sklopu Doma za starije Sveta Ana Zagreb.

Bavi se izradom nakita od konca, vune i špage te recikliranih materijala poput tkanine i plastike tehnikama pletenja i šivanja. Uz izradu nakita bavi se i ukrašavanjem raznih uporabnih predmeta poput svijeća, drvenih i kartonskih kutija, kuglica za bor, uskršnjih jaja i staklenih predmeta tehnikom decoupage te izradom cvijeća od krep-papira tehnikama presavijanja, kao i izradom čestitaka tehnikom quilling. Živi i radi u Zagrebu.