Što sam naučio na planini: Priče u hodu, Milana Majerovića Stilinovića.

Predstavljanje knjige 10.12.2021. | petak Knjižnica Dubrava Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle

Zbog bolesti gosta predstavljanje knjige je odgođeno.  

Međunarodni dan planina Knjižnica Dubrava obilježit će predstavljanjem knjige Što sam naučio na planini, Milana Majerovića Stilinovića.

O knjizi će, uz autora, govoriti i g. Željko Žarak – i sam planinar i penjač - iz nakladničke kuće Libricon, koja izdaje literaturu putopisne i planinarske tematike. Publika će imati priliku vidjeti i zanimljive fotomaterijale nastale na planinama…

O osjećaju života, o tome je ovdje riječ. (…) Da u njoj nema planina i staza koje prepoznajmo, onih s imenom i prezimenom, vrlo stvarnih, od Medvednice do Dinare, mogli bismo pomisliti da je planina u ovoj knjizi samo izgovor. Ali nije. Što sam naučio na planini Milana Majerovića Stilinovića osobita je, endemska biljka – nezamjenjivo planinska. Jedinstvena zbirka priča, uspona i spustova, staza markiranih i zaraslih, malih i velikih čuda koja čekaju i na vas. Ako se malo pokrenete. Ako otvorite oči. Knjiga koja, zajedno s pričama s puta, donosi priču o bivanju na putu, i ona koja, uz malo sreće, neće završiti ni kada pročitate sjajne tekstove koji je čine.

(Roman Simić, pisac i urednik)

Milan Majerović Stilinović kao diplomirani i slobodni novinar radio je u dnevnim listovima, na radijskim postajama, web portalima i internetskim televizijskim programima.

Još uvijek najprepoznatljiviji prema svom poslu TV reportera, urednika i voditelja, posljednjih godina radi kao samostalni savjetnik za odnose s javnošću.

Početkom 2019. godine pokrenuo je na Facebooku blog pod nazivom Što sam naučio na planini, koji je postao osnovom za ovu knjigu.


Sukladno epidemiološkim mjerama, nužno je predočenje covid potvrde ili drugog odgovarajućeg dokumenta o cijepljenju, preboljenju ili testiranju. Događajima može nazočiti do 18 posjetitelja i potrebno se unaprijed predbilježiti kod našeg dežurnog informatora za dolazak.

OTKAZANO ZBOG BOLESTI!