Što sve znamo o staništima u Hrvatskoj

Predavanje 02.10.2018. | utorak Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice Početak događanja: 10 sati Odjel za djecu i mlade Tomislav Hudina - udruga BIOM
Međunarodni dan zaštite staništa (6. listopada) obilježit ćemo predavanjem koje obuhvaća kratak pregled stanišnih tipova koje nalazimo u Hrvatskoj, a kojih je više od tisuću, raspoređenih u jedanaest kategorija. Osim same raznolikosti staništa, na jednostavan i slikovit način bit će predstavljena i bioraznolikost koju ona podržavaju. Predavanje je namijenjeno učenicima OŠ A. G. Matoša koji će imati priliku aktivno sudjelovati u pronalaženju primjera i odgovora na određena pitanja te proširiti znanje o ovoj važnoj temi.
 
Udruga BIOM dobrovoljna je nevladina organizacija koja se bavi zaštitom prirode, njezinom promidžbom i popularizacijom. Njezini su ciljevi podizanje svijesti javnosti o bioraznolikosti, ugroženosti vrsta i staništa, održivom razvoju i zaštiti okoliša, zaštita prirode i okoliša, zaštita divljih ptica i njihovih staništa te djelovanje na području znanstvenog i stručnog istraživanja flore, faune i staništa.

Predavanje se održava u okviru projekta Zelena knjižnica za zeleni Zagreb.
 
   Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.