Stripaonica

Radionica 01.03.2018. - 29.03.2018. Čitaonica i Galerija VN Početak događanja: svakog četvrtka od 17 do 20 sati Tihomir Tikulin - Tico
Stripaonica je radno-zabavni program za osnovnoškolce koji se kroz nju upoznaju s prvim koracima u stvaranju stripa. Radi se prvenstveno na jeziku stripa, kako ispričati priču, jasno i ekonomično. Kroz razne zadatke i crtačke vježbe svaki polaznik će savladati crtanje likova i njihov govor tijela (osjećaji vezani uz pokret) uz pomoć kojeg se uspješnije crta priča. Osnovni pribor za početak su papir i obična olovka. Svi zainteresirani strip-početnici mogu se više informirati i prijaviti za stripaonicu na tico.ticulin@gmail.com.
 
Tihomir Tikulin - Tico
Rođen 14. sječnja 1971. godine u Berlinu/Njemačka. Osnovnu školu pohađao i završio u Vodicama. 1985. godine u Zagrebu upisuje se na Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. Maturirao 1990. godine na odjelu grafike, animiranim filmom Kuglana (koautor s kolegama s klase). 2003. godine upisuje se na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 1992. godine uređuje i izdaje strip-fanzin Endem. Do danas su izašla 34 broja. Vodi strip radionicu u Studentskom centru u Zagrebu od 2002. godine. Učestovao na Otokultivatoru kao voditelj strip radionice 2002./03. godine. U ožujku 2003. godine u Beogradu odabrao i priredio radove za izložbu 'Novi hrvatski strip'. Od samog početka (1998.) u organizaciji Međunarodnog festivala stripa 'Crtani romani šou'. 2002. godine preuzima ulogu 'umjetničkog direktora' festivala CRŠ-a. Bavi se ilustracijom i stripom, objavljivao u časopisima (Modra lasta, Klik, Jutarnji list, Playboy, Q-strip, Bruh, Cafe, Men's Health, Insider, ...).