Stvaralaštvo LUA '09

Izložba 08.09.2020. - 26.09.2020. Knjižnica Staglišće Likovna udruga Angelico '09
Loreta Stipetić
Likovna udruga Angelico ´09 ime je dobila po fra Angelicu (1395. – 1455.), talijanskom slikaru rane renesanse, zaštitniku umjetnika, posebice slikara. Kroz proteklo vrijeme, članovi Udruge osnovane 2009. god., organizirali su mnoge skupne i samostalne izložbe u Knjižnicama grada Zagreba, zagrebačkim domovima za stare i nemoćne osobe, galerijama kulturnih centara Oblok i Travno i u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja Ozalj. Svoje radove predstavili su i u Hrvatskom kulturnom centru u Sopronu u Mađarskoj i Hrvatskom kulturnom centru u Beču. Udruga djeluje i humanitarno; prošlih godina donirali su slike SOS Dječjem selu Lekenik, KBC-u Merkur i Zavičajnom muzeju Ozalj.
Svake godine sudjeluju na žiriranim izložbama unutar Programa likovnog amaterizma grada Zagreba te su uključeni u sljedeće izložbe: Smotra likovnog stvaralaštva amatera grada Zagreba, ...na pola godine... i Španciramo Zagrebom, koje se održavaju u izložbenim prostorima centara za kulturu na području Zagreba, te Dijaspori s ljubavlju koja se postavlja u Galeriji Matice hrvatskih iseljenika.
Njegujući raznolikost tema i motiva, slikari prema vlastitom senzibilitetu pronalaze sebe, svoj likovni izričaj, tehniku, bilo u akrilu, akvarelu, uljenoj boji, na papiru ili platnu. Članovi Udruge slikari su amateri i skupina entuzijasta koja dugi niz godina radi s istim žarom prema slikanju, otkrivanju usvojivih slikarskih tehnika i motiva. Uz likovnost, u Udruzi se njeguju druženje, razmjena iskustava, praćenje likovne scene i redoviti posjeti raznim izložbama radi novih spoznaja o povijesti umjetnosti.

Autori izložbe STVARALAŠTVO LUA '09:
Justina Čurić
Biserka Konečny
Ljiljana Kos Hebrang
Maja Kraljević
Miroslav Ozmec
Neda Penavić
Ljerka Prišćan
Loreta Stipetić
Mirjana Štengl
Anita Videk Lenček