Stvaralaštvo LUA '09

Izložba 08.09.2020. - 26.09.2020. Knjižnica Staglišće Likovna udruga Angelico '09
Loreta Stipetić
Likovna udruga Angelico ´09 ime je dobila po fra Angelicu (1395. – 1455.), talijanskom slikaru rane renesanse, zaštitniku umjetnika, posebice slikara. Kroz proteklo vrijeme, članovi Udruge osnovane 2009. god., organizirali su mnoge skupne i samostalne izložbe u Knjižnicama grada Zagreba, zagrebačkim domovima za stare i nemoćne osobe, galerijama kulturnih centara Oblok i Travno i u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja Ozalj. Svoje radove predstavili su i u Hrvatskom kulturnom centru u Sopronu u Mađarskoj i Hrvatskom kulturnom centru u Beču. Udruga djeluje i humanitarno; prošlih godina donirali su slike SOS Dječjem selu Lekenik, KBC-u Merkur i Zavičajnom muzeju Ozalj.
Svake godine sudjeluju na žiriranim izložbama unutar Programa likovnog amaterizma grada Zagreba te su uključeni u sljedeće izložbe: Smotra likovnog stvaralaštva amatera grada Zagreba, ...na pola godine... i Španciramo Zagrebom, koje se održavaju u izložbenim prostorima centara za kulturu na području Zagreba, te Dijaspori s ljubavlju koja se postavlja u Galeriji Matice hrvatskih iseljenika.
Njegujući raznolikost tema i motiva, slikari prema vlastitom senzibilitetu pronalaze sebe, svoj likovni izričaj, tehniku, bilo u akrilu, akvarelu, uljenoj boji, na papiru ili platnu. Članovi Udruge slikari su amateri i skupina entuzijasta koja dugi niz godina radi s istim žarom prema slikanju, otkrivanju usvojivih slikarskih tehnika i motiva. Uz likovnost, u Udruzi se njeguju druženje, razmjena iskustava, praćenje likovne scene i redoviti posjeti raznim izložbama radi novih spoznaja o povijesti umjetnosti.

Autori izložbe STVARALAŠTVO LUA '09:
Justina Čurić
Biserka Konečny
Ljiljana Kos Hebrang
Maja Kraljević
Miroslav Ozmec
Neda Penavić
Ljerka Prišćan
Loreta Stipetić
Mirjana Štengl
Anita Videk Lenček

Izložba je dio projekta Knjižnica grada Zagreba 65 plus.

  Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.