Susreti

Izložba 12.04.2021. - 08.05.2021. Knjižnica Savski gaj Štićenici Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac
Izložba likovnih radova štićenika Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac. Radovi su nastali tijekom individualnih susreta art terapije u podružnici Prekrižje.

Voditeljica: Nikolina Manojlović Vračar, mag. art., umjetnica koja djeluje na području likovnog, scenskog i književnog izraza. Kao specijalizantica art terapije na Poslijediplomskom specijalističkom studiju iz kreativnih terapija pri Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, provodila je stručnu/kliničku praksu. Učenici/korisnici centra izuzetno su pozitivno reagirali na individualan pristup i terapijsko iskustvo pa su se njihov interes i broj iz tjedna u tjedan povećavali. Iako je u fokusu ovakvog rada proces, a ne rezultat, učenici su uživajući u senzoričkim poticajima likovnih tehnika izrazili osobna iskustva i osjećaje te tako stvorili likovno vrijedne, iskrene i ekspresivne radove.
Art terapija je vrsta psihoterapije u kojoj je likovni izričaj i likovni stvaralački proces komunikacijsko sredstvo. Mnoge osobe, posebno djeca, ne znaju ili ne mogu verbalizirati traumatične doživljaje. Art terapija ima širok spektar pozitivnih utjecaja na pojedinca, a posebno pridonosi poboljšanju kognitivnih i senzorno-motoričkih funkcija, poticanju samopoštovanja, njegovanju emocionalne otpornosti te poboljšanju socijalnih vještina.

Galerija

https://centar-tuskanac.hr/2021/03/09/art-terapija-u-centru-tuskanac

Knjižnica širom otvorenih vrata