Svjetlo

Izložba 04.04.2017. - 03.05.2017. Knjižnica Vjekoslava Majera članovi LUA ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''09
Marija Arnautović
Likovna udruga Angelico ´09 odabrala je ime u čast  Fra Angelicu (1395. – 1455.), talijanskom slikaru rane renesanse, zaštitniku umjetnika, posebice slikara. Likovna udruga Angelico ´09 (LUA ´09) iz Zagreba osnovana je 2009.g. i kroz udrugu je prošlo nekoliko desetaka amatera slikara, većinom treće dobi. Danas udruga broji 25 članova.
Od svoga osnivanja do danas, članovi udruge redovito izlažu svoje slike na mnogim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i kao udruga organizirali su izložbe svojih članova u inozemstvu. Od prošle izložbe u 2015. g. izlagali su u više Knjižnica grada Zagreba, u Domu za stare i nemoćne Maksimir… Žirirane slike Španciramo Zagrebom  izlagali su u Galeriji Oblok u Knjižnici Sesvete, zatim u Galeriji Kristofora Stankovića u gornjogradskoj vijećnici i Galeriji Specijalne policije. Posebno valja istaknuti izložbu koncem 2016. izložbu u Mađarskoj u Sopronu u suradnji s gradišćanskim Hrvatima. Sudjelovali su na više likovnih kolonija. Posebno se ističu svojim donacijama humanitarnog karaktera. Od brojnih donacija izdvajamo one SOS Dječjem selu Lekenik i KBC-u Merkur. Udrugu za uspješan program i rad sufinancira Grad Zagreb i LUA ´09 sudjeluje  na svim izložbama likovnog amaterizma u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.
Pri stvaranju se njeguje raznolikost tema i motiva, kao što su portreti, mrtva priroda, šuma, nebo, pejzaž, apstrakcija ... , a motivi svjetla izloženi su na ovoj izložbi. Svatko slika prema vlastitom senzibilitetu tako da pronalazi sebe, svoj likovni izričaj, tehniku bilo u akrilu, akvarelu, uljenoj boji, na papiru ili platnu. U slikama se ogleda osobni pečat i raznolikost rukopisa od suptilnog, ekspresivnog, studioznog do slobodnih kompozicija svakoga pojedinog slikara u udruzi.
Radove izlažu članovi udruge:  
Marija Arnautović, Zlata Barili, Andrija Baša, Nataša Bokan, Željka Čaja, Nada Čatipović, Justina Ćurić, Emilija Jelaković, Zdenka Jurinec, Jelka Klemar, Biserka Konečny, Ljiljana Kos Hebrang, Maja Kraljević, Mirjana Kulić Palčić, Neda Penavić, Marina Plančić, Ljerka Prišćan, Vjera Stančić, Adrijana Stojanović,  Mirjana Štengl, Anita Videk Lenček