Tamara Jadrejčić: Kako prožvakati dan

Predstavljanje knjige 09.12.2021. | četvrtak Knjižnica Vjekoslava Majera Početak događanja: 20:00 sati
Pozivamo Vas na predstavljanje friško izašle knjige, svojevrsnog gastro putopisa koji kroz šarmantne i duhovite zapise o hrani i njenoj povijesti govori o društvenim trendovima, različitostima kultura, običaja i gospodarstava.
Gurmanima i onima koji to nisu nudi zanimljivu gastroedukaciju uključujući poglavlja poput „Kako začiniti salatu”, „Kako spasiti krumpir”, „Kako istjerati strah iz kuhinje” i na kraju, ako ništa od toga ne uspije, „Kako se udati za kuhara”.
Uz svaku je priču pridodan i jedan recept, od onog za amiški doručak od zobenih pahuljica za koji je autorica morala platiti 3 dolara, a nama ga ustupa besplatno, do uputa kako pripremiti kikiriki na lešo.

Tamara Jadrejčić rođena je u Bujama, završila studij Komparativne književnosti i talijanistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Odlazi u Rim i na talijanskoj televiziji i radiju radi kao prevoditeljica, a 2004. sa suprugom i dvojicom sinova seli u New York odakle nam ekskluzivno stiže na predstavljanje knjige u Zapruđe.
Do sada je objavila zbirku priča Zarobljenici rata koja je u Italiji osvojila Nagradu Calvino, surađuje s Globusom i Jutarnjim listom i piše tekstove o hrani (foodwriting) za Coolinariku, talijanski Corriere della sera i slovenski Mercator.
Knjigu je objavila izdavačka kuća Oceanmore u studenom 2021. a  autorica ju je posvetila mami koja nije voljela kuhati.

Iz epidemioloških razloga ograničen je broj mjesta u publici pa Vas molimo svoj dolazak najavite na mail: knjiznica.v.majera@kgz.hr ili telefon 01/ 6676 893. Ulaz dozvoljen uz covid potvrdu, test ili potvrdu o preboljenju. Hvala.

Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba