Tanja Radović: Rent-a-talent : roman

Predstavljanje knjige 18.09.2018. | utorak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 18:00 Tanja Radović
Novoizašli roman autorice Tanje Radović Rent-a-talent (Zagreb, MeandarMedia, 2018.) predstavit će urednik i izdavač Branko Čegec, novinar i recenzent Denis Derk, a ulomke iz romana uprizorit će glumci Kazališta „Ivan Goran Kovačić“-  Zrinka Antičević i Marko Movre te autorica.
 
Biografija autorice:
 
Tanja Radović, knjižničarka, dramatičarka, prozaistica. Završila kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
 
Na Hrvatskom radiju izvedene su joj vlastite radiofonske prilagodbe drama, kratke priče i  radioigre. Drame su joj postavljene u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici te u HNK-u u Mostaru. Kazalište “Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba praizvelo joj je drame u kojima je sudjelovala i kao glumica ili redateljica. Dobitnica je nagrade SFERA u kategoriji drame za knjigu Ledeno doba (2009.). Član je uredništva časopisa za knjigu Tema (Zagreb, Centar za knjigu, 2004.-).
 
Objavljene su joj dvije knjige drama – Iznajmljivanje vremena (Zagreb, Meandar i SKUD “Ivan Goran Kovačić“, 2001.) i Ledeno doba (Zagreb, Meandarmedia i SKUD “Ivan Goran Kovačić“, 2009.), kao i roman Pitanje Nade (Zagreb, Meandarmedia, 2015.), a pojedine drame, kratke priče i SF-priče u raznim časopisima i zbornicima.