Tatin mali medo

Izložba 01.03.2019. - 01.04.2019. Knjižnica Kajfešov brijeg
Izložba slikovnica i knjiga za djecu u kojima su glavni likovi očevi i njihova djeca. Ljubav i poseban odnos koji postoji među njima zanimljiv je i kao književni motiv. Uz zanimljive naslove na odabranu temu, izložba prati i tumačenje uloge oca u obitelji i odgoju, u različitim povijesnim razdobljima.

Kakvo je očinstvo danas? Iako je suvremeni stil života unio velike promjene u obiteljski život i tako postupno izmijenio ulogu oca u obitelji, još uvijek postoji niz predrasuda o očevima. Je li odgoj djece samo ženska odgovornost?
  
Ako pogledamo u daleku prošlost, razlike između majke i očeva djeteta su bile značajne. Očeve se uvijek smatralo hraniteljima obitelji, ratnicima i sakupljačima, a nerijetko su očevi bili oni koji nisu prisutni,  ili su bili nezainteresirani za odgoj djece. Iako postoje genetske razlike između muškaraca i žena, te su razlike u nekim društvima  uvjetovane podjelom uloga te raznim stereotipima. Razlike između majki i očeva i njihova ljubav u  odnosu prema djeci ne bi smjele postojati, jer kada se sagleda svaki detalj, najvažnije je da roditelji maksimalno surađuju i vole svoje djecu.