Tenerife - otok vječnog proljeća

Predavanje 31.03.2020. | utorak Knjižnica Knežija Početak događanja: 18:00

U šetnju Tenerifima ili, kako mu tepaju, otoku vječnog proljeća i otoku suprotnosti, najvećem u skupini Kanarskih otočja, povest će nas Ivona Bačelić Grgić, ekonomistica, putopiskinja i blogerica.
Bit će riječi o Teidu, vulkanskoj planini, trećem najvećem vulkanu na svijetu, a Pico de Teide najviši je vrh Španjolske (3718 m), potom o Puerto de la Cruzu, kolijevci turizma na otoku; o glavnom gradu otoka Santa Cruz de Tenerife, koji zovu Sydneyem Atlantika; o Masci - skrivenom gradiću kojemu tepaju da je mini Machu Picchu; o Garachicu - gradu stradalom pod erupcijom i ponovno sagrađenom doslovno na pepelu vulkana i o najpoznatijoj plaži na otoku Playi las Americas.

Kako kaže Javāharlāl Nehrū: "Živimo u divnom svijetu koji je put ljepote, čari i avantura. Nema kraja avanturi koju možemo imati samo ako je tražimo otvorenih očiju."

 

Ivona Bačelić Grgić, ekonomistica, putopiskinja i blogerica, proputovala je 47 zemalja i posjetila 270 gradova na 5 kontinenta – s prijateljima, strancima i sama. I ne misli stati s upoznavanjem svijeta. Iskustva sa svojih putovanja redovito i rado prenosi na predavanjima i tribinama diljem Hrvatske. Autorica je zbirke putopisa Samo za taj osjećaj - putešestvije Europom, Azijom do Južne Amerike, objavljuje putopise i na stranici Putoholičara u rubrici Putešestvije by Ivona, a piše i na vlastitom blogu Just for this feeling.