This Town Needs Posters : trag/grad

Izložba 26.06.2017. - 23.07.2017. Knjižnica Vladimira Nazora Sven Sorić i Hrvoje Spudić
Autori djeluju na području nezavisne glazbene i kulturne scene unutar koje surađuju s domaćim i inozemnim akterima. Njihov rad posebno zanimljivim čini upotreba manualnih tiskarskih tehnika te eksperimentiranje s različitim hibridnim formatima.  

Ovom izložbom se prvi puta na jednom mjestu okupljaju radovi koji tematiziraju otisnute urbane teksture Zagreba, Dubrovnika, Rijeke i Siska.

Formatom se radovi ne svode samo na plakat već uključuju i hibridne forme plakata-knjižica koje dokumentiraju i arhiviraju pojedine detalje urbanog prostora  poput tipografije, natpisa, tekstura i reljefa.

This Town Needs Posters je platforma za dizajn i ručni, analogni tisak. U svom radu naglasak stavljaju na materijale, proces i tehniku rada te sve njihove nedostatke, kao i zanatske nesavršenosti proizišle iz procesa, prihvaćaju kao elemente oblikovanja.

Platformu čine Sven Sorić i Hrvoje Spudić.

Sven Sorić je diplomirani arhitekt, freelancer i donedavno asistent pri Katedri za urbanizam na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

Hrvoje Spudić je također diplomirani arhitekt koji se bavi različitim eksperimentalnim aspektima analogne fotografije. Dugogodišnji je član Klubvizije.

Izložba u KVN-u referira na izložbu opsežnijeg presjeka dosadašnjeg rada Svena Sorića i Hrvoja Spudića koja je održana u ožujku 2017. u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u čijem je postavu, osim autora, sudjelovao i voditelj galerije, kustos i likovni kritičar Marko Golub.


Fotogaleriju možete pogledati ovdje