Tihana Ostreš | Vilenjaci

Izložba 02.05.2017. - 27.05.2017. Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić
Svestrana zaprešićka umjetnica izlaže svoje vilenjake - unikatne lutke inspirirane šumskim svijetom i njegovim bajkovitim stanovnicima - u Maloj galeriji zaprešićke knjižnice.

O umjetnici

Rođena sam u Zaprešiću sedamdesetih godina, dobro ajde, 1971. od majke gljivarice zelenog prsta i oca umjetnika zelenog oka. Da živim na selu, sad bih bila veterinarka jer imam muža veterinara, a ovako sam domaćica.

Za vrijeme Šuvara završila sam školu koja se tada zvala Centar za odgoj i obrazovanje u kulturi i umjetnosti. Postala sam suradnica za TV, kazalište i film te kao takva surađujem s istima; s televizijom kao kostimer i lutkarica, s kazalištem kao kostimografkinja, a s filmom na razne načine... Na Filozofskom fakultetu studirala sam ruski i češki jezik s pripadajućim književnostima.

Sklona sam: zelenom plišu, pečenju kolača, pjevanju tužnih pjesama, zanosima raznih vrsta, pretjerivanju, kritiziranju, gubljenju vremena, odustajanju...

Moram imati: Janka i Milicu u blizini, vremena, zraka, široke cipele, knjigu, iglu i konac, rum kuglice i tablete za glavu.

Dobra sam u sanjanju, a to je još jedan od uzaludnih talenata koje ne možeš nikome dokazati.

S vilenjacima sam prošetala kroz većinu Knjižnica grada Zagreba i šire.

 
Tihana Ostreš