Tlo i njegov značaj

Tribina 18.03.2016. | petak Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 18 sati Cvijeta Biščević i Željko Iličić
Cvijeta Biščević iz udruge ZMAG, koautorica priručnika Briga o tlu i Željko Iličić, proizvođač organske hrane sa SET-a Zaprešić i sljedbenik biodinamike održat će predavanje o tlu i njegovu značaju.

Kako je 2015. godina od strane UN-a proglašena godinom tla upravo zbog spoznaje koliko je ovaj resurs ugrožen, a istovremeno esencijalan za održanje života, tako vas Solidarna organska inicijativa i Gradska knjižnica Ante Kovačića pozivaju na predavanje o tlu i njegovu značaju.

Cvijeta Biščević će kao koautorica predstaviti priručnik Briga o tlu koji se bavi praktičnim metodama pomoću kojih tlo možemo učiniti sve plodnijim umjesto da ga iz godine u godinu degradiramo kako to čini konvencionalna poljoprivreda. 

Željko Iličić, proizvođač organske hrane kojeg možemo susresti na Ekotržnici u Zaprešiću petkom u 17 sati i sljedbenik biodinamike koja se temelji na brizi o tlu, predstavit će nam kako se u praksi, uzgajajući hranu, brine o tlu.