Transformacija karmičkih obrazaca

Predavanje 08.03.2017. | srijeda Knjižnica Dubec Početak događanja: 18:00
Transformacija karmičkih obrazaca (TKO) temeljit je sustav rada na sebi čija je metoda usmjerena otkrivanju i otklanjanju svih ograničavajućih aspekata naših života. Stavlja snažan naglasak na naše aktivno sudjelovanje u suočavanju sa svojim problemima; na traženje istinskih uzroka nepoželjnih životnih situacija, uvjerenja, emocija, tjelesnih stanja ili bolesti. TKO je kreacija izvrsnog terapeuta, autora i kantautora Tomislava Budaka.

Terapeutkinja TKO-a Iva Korbar govorit će o osobnom iskustvu s ovom vrstom uzročne terapije, načinima koje prepoznaje da direktno potiču i osposobljavaju osobu da već za vrijeme terapije preuzme odgovornost za svoje životne okolnosti, a ne da problemima pristupa mistično. Iva će nam objasniti zašto prepoznaje rad s TKO-om kao taj koji potiče na uspostavljanje autonomnosti svoga bića, reintergriranje dijelova svoje autentičnosti i života u skladu s time, odnosno okretanju ka kreativnim ciljevima iz kojih čovjek raste i otkriva sebe.

Iva Korbar, osim što je terapeutkinja TKO-a, je i izvedbena umjetnica, pokretačica Kazališta Nezamislivog, pisac, voditeljica radionica fizičkog teatra, magistra komparativne književnosti i švedskog jezika. No, prije svega, gorljiva je istraživačica mogućnosti percepcije i višedimenzionalnih stvarnosti kojima pripadamo.