Ultra

Predstavljanje knjige 10.09.2018. | ponedjeljak Knjižnica Novi Zagreb Početak događanja: 18:00 Tatjana Kadoić Grmuša
Tatjana Kadoić Grmuša, rođena 1965. godine u Zagrebu, pisac je književnosti za djecu i mlade.
Po zanimanju ekonomistica, cijeli život bavi se pisanjem poezije i proze. Tijekom djetinjstva koje je provela u Zagrebu, mašta o svemiru i nebeskim prostranstvima. Prvi put u svojoj 16. godini prelazi Atlantski ocean brodom i upoznaje zastrašujuću i čarobnu prazninu u kojoj nalazi inspiraciju za svoj amaterski rad.
Emocionalni aspekt i involviranost u tokove društva prikazala je svojim aktivnim građanskim sudjelovanjem u političkoj sceni 90-tih. Nakon toga radi komercijalne poslove, ne zaboravljajući svoju veliku ljubav prema sanjarenju i pisanju.
Svoju izdavačku kuću, Biblioteku MEDUS, pokreće 2002. godine u vrlo alternativnom okružju i formi. Postaje prva književna producentica u Hrvatskoj koja se bavi publiciranjem audio knjiga. Sa svojom nakladničkom kućom Medus biro d.o.o. – Biblioteka MEDUS – sudjeluje na sajmovima knjiga (Interliber, Bologna), na Festivalu bajki u Ogulinu, Međunarodnoj konferenciji o mobingu, surađuje s Hrvatskom udrugom za disleksiju, Udrugom slijepih Zagreb, velikim brojem škola, knjižnica i vrtića gdje, pod sloganom “Čitajmo slušajući”, organizira aktivne slušaonice. Od osnutka najglasnije biblioteke u Hrvatskoj surađuje s g. Dubravkom Sidorom, spikerom Hrvatskog radija, i njegovom kazališnom družinom ‘Svarog’ koji su surađivali u izradi mnogih audio projekata.
U jesen 2006. godine za “Večernji list” priređuje desetak Grimmovih bajki u audio formatu koje se pakiraju uz slikovnice.
Prvu poslovnu knjigu poznatog domaćeg autora dr. Saše Petra “Tamna strana upravljanja ljudima” izdaje 2007. godine.
Nakon nekoliko zahtjevnih godina i izdavanja preko 40 knjiga, domaćih i stranih autora, 2008. godine izdaje prvu audio knjigu svoje poezije.
Iste godine, moru i pustolovini u čast, seli na Pelješac gdje živi i radi 5 godina.
Godine 2009. izdaje u audio formatu alegorijsku priču “Ziba – plava zvjezdica” – o Svemiru i zvijezdama, čija se promocija, susretljivošću g. Ante Radonića odvila u Planetariju Tehničkog muzeja grada Zagreba.
U proljeće 2010. godine dobrano nadahnuta “južnom” prirodom i ljudima pokreće ciklus “Poezija putuje” i tiska razglednice s vlastitim pjesmama i motivima Pelješca. U jesen iste godine izlaze “Ziba i Raf” i “Ziba i Andromeda”, audio nastavci trilogije o Mliječnoj stazi.
Godine 2012. u tiskanom formatu izlazi joj rukohvat pjesama “Pozdrav”.
Od 2013. godine živi i radi u Zagrebu, a piše rukom u tekicu ma gdje da je život i posao nose.
Preuzeto: HDKDM

„Ultra“  je roman za odrasle i teenagere. Prati odrastanje dječaka Jakova, uspostave povjerenja roditelj-dijete i razvoj međugeneracijskih odnosa. Radnja se odvija na otoku Žirju.
Predstavljanje romana u okviru je programa Čitaonica/Slušaonica, a događanje dopunjava postavljenu izložbu o otoku Žirju, Hrvatski otoci 17. – Otok Žirje, sedamnaestu izložbu u sklopu projekta Hrvatski otoci