Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine stART

Projekt 16.03.2019. | subota Knjižnica Medveščak Početak događanja: 11:00 sati Odjel za odrasle, Trg žrtava fašizma
Imate preko 54+ godina? Pozivamo Vas da u okviru projekta stART sudjelujete na sedam različitih umjetničkih radionica pod vodstvom suvremenih hrvatskih umjetnika i izlažete u Meštrovićevom paviljonu.
Tijekom 2019. godine u Gradu Zagrebu organizirat će se niz inovativnih, kreativnih radionica čiji su voditelji istaknuti suvremeni umjetnici s ciljem suradničke međugeneracijske razmjene znanja i vještina. Aktivnosti će se izvoditi u okviru likovno-vizualnih medija slikarstva, crteža, tekstila, performansa, videa i računalne umjetnosti s naglaskom na istraživanje osobnih iskustava i sjećanja. Izvedeni umjetnički radovi i rezultati projekta predstavit će se na skupnoj izložbi u Galeriji Prsten u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika (Meštrovićev paviljon) te u tiskanom katalogu.
Radionicu "Glavni junaci" koja će se organizirati u suradnji s Knjižnicom Medveščak predstavit će njezina voditeljica, akademska kiparica Ana Mušćet.
Cilj projekta je pružiti osobama starijim od 54 godine razvoj socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina te direktan pristup kulturnim i umjetničkim sadržajima kroz suradnju sa suvremenim umjetnicima. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika po radionici je ograničen.
Prijaviti se možete:
putem e-maila na: tajnistvo@hdlu.hr.
ili telefonom na broj: 099 264 2561.

 

http://www.hdlu.hr/wp-content/uploads/2019/02/Letak-Umjetnost-za-kvalitetniji-život-osoba-starijih-od-54-godine-1.pdf