Upoznajmo glazbene instrumente - United colors of Tartan: gajde, flauta i doboš

Koncert 25.09.2017. | ponedjeljak Gradska knjižnica Početak događanja: 19 sati Čitaonica 1. kat
U ponedjeljak 25. rujna 2017. u 19 sati u okviru projekta Knjižnica širom otvorenih vrata održat će se radionica "Upoznajmo glazbene instrumente". Nastupa trio United colors of Tartan: Zvjezdan Levinger, gajde, Davorka Dragojević, flauta i Dubravko Dragojević, doboš.
Sudjeluju učenici Centra za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" i XVI. gimazije.
 
United colors of Tartan nastao je slučajno nakon sto je samouki gajdaš Zvjezdan Levinger odlučio javnosti prezentirati svoj trud i predstaviti neobičan instrument za ovo podneblje - škotske gajde. Na zamolbu, pridružio mu se bubnjar Dubravko Dragojević te su počeli zajedno svirati na manjim događanjima. Nakon nekoliko nastupa, željeli su upotpuniti izvedbu klasičnih škotskih melodija te su pozvali Davorku Dragojević da im se pridruži. 
Od tada, United colors of Tartan kao sastav, nastupio je na većim manifestacijama, kao što su ZeGeVege, Europa u Zadru, Dani mjeha, Noć muzeja 2012., ali i mnogim drugim događanjima, a kao jedan od dražih nastupa izdvajaju gostovanje sastavu Hladno pivo, na velikom koncertu u Domu sportova.
 
Zvjezdan Levinger- Zveki, u zvuk škotskih gajdi zaljubio se još kao dječak kada je prvi puta čuo ovaj neobičan instrument. Prošlo je 26 godina, no ljubav se nije izgubila. Odlučio je uložiti vrijeme i novac te je kupio originalne škotske gajde. Pomoću interneta, samostalno je učio i upijao video instrukcije i malo po malo, naučio svirati ovaj zahtjevan instrument.
Rado je viđen gost na svim manifestacijama vezanim uz Škotsku. Nedavno je također i sam posjetio Škotsku, koju smatra drugim domom.

Davorka Dragojević, flautistica trija United colors of Tartan zaljubljenica je u umjetnost, pa se tako osim glazbom bavi i plesom. Po zanimanju prof. rehabilitator, svoju kreativnost prenosi i u radu s djecom s invaliditetom.

Dubravko Dragojević - Zet, dobošar trija United colors of Tartan, po struci je arhitekt. Zaljubljenik je u glazbu i svira u nekoliko zagrebačkih grupa. Kao bubnjar, svirao je na mnogim koncertima po cijeloj Europi, ali i na domaćim događanjima. Svidjela mu se Zvekijeva ljubav prema gajdama i upornost da sam nauči svirati instrument koji je u Hrvatskoj izuzetno rijedak, pa mu je predložio da ga prati na dobošu te formiraju "mali škotski sastav".