Ususret Božiću – koncert adventskih i božićnih pjesama

Koncert 17.12.2019. | utorak Gradska knjižnica Početak događanja: 19 sati Čitaonica, 1. kat

Predstojeće božićne blagdane obilježit ćemo nastupom Gradskog zbora „Franjo pl. Lučić“ iz Velike Gorice 17. prosinca u 19 sati u Čitaonici na 1. katu. Višestruko nagrađivani mješoviti zbor na koncertu će izvesti poznate adventske i božićne pjesme.

Gradski zbor „Franjo pl. Lučić“ mješoviti je zbor koji djeluje od 1997. godine. Njeguje klasičnu i tradicionalnu zborsku glazbu, znamenitih inozemnih i domaćih autora, te manje izvođena i pomalo zaboravljena djela svih glazbenih stilova i epoha. U dosadašnjem radu zbor je redovito održavao godišnje koncerte u Velikoj Gorici, Zagrebu i ostalim gradovima Hrvatske, a u nekoliko navrata gostovao je i u inozemstvu, u Rimu 2002. godine na festivalu Millenium in musica, u Pragu, Bratislavi, Klaegnfurtu na Adventskom festivalu zborova iz cijelog svijeta. Redovitim sudjelovanjem na raznim natjecanjima i smotrama od stručne glazbene javnosti zbor dobiva pozitivne kritike. Posebno su ponosni na srebrnu diplomu s Olimpijade zborova u Grazu te prva mjesta na Međunarodnom susretu pjevačkih zborova u Tuhelju.
Zbor je snimio tri nosača zvuka: CD božićnih pjesama, CD sakralnih pjesama - Adoramus Te Christe i CD Missa Iubilaris Franje pl. Lučića

http://zbor-franjo-lucic.hr/