Velika kruna zime

Izložba 13.12.2019. - 12.01.2020. Knjižnica Vladimira Nazora Sanja Gjurčević
Slike jarkih boja koje pršte veseljem, razigranošću i toplinom uvode nas u drugačiji, vedriji doživljaj zime.

Sanja vješto spaja plohu i liniju. Suvereno koristi medij svile stvarajući prelijevanja boja kao u tehnici akvarela. Ritmičkim ponavljanjem linija i boja stvara harmoniju organskih i geometrijskih oblika potaknutih prirodom, ljudima i okolinom kao neiscrpnim izvorima inspiracije. Snažan kolorit unosi dašak proljeća i grije u hladnim zimskim danima.

Gledanje njezinih slika svaki put iznova pobuđuje kod promatrača različite osjećaje. Uvodi ga u proces promatranja koji rezultira meditativnim stanjem mira i zadovoljstva, stanjem ohrabrenosti i snage. To je prekrasna majčinska, ženska snaga koju odašilje prema svima u svojoj radnoj i životnoj okolini. Sanja kao osoba zrači jednostavnom, pristupačnom energijom. Osmijeh, blagi pogled pun empatije ulijeva sigurnost i mir kod sugovornika. Sanju nije moguće odvojiti od njenih slika koje zrcale njezinu vedru osobnost i istovremeno odišu snagom i nježnošću.
Irena Topić, mag. art.
 
O AUTORICI:
Sanja Gjurčević rođena je 8. rujna 1975. u Zagrebu. Odrasla je u Slavonskom Brodu i Cigleniku.
1999. godine diplomirala je na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu i stekla zvanje diplomirane učiteljice s pojačanim programom iz nastavnog predmeta Likovna kultura. Ovaj joj se stečeni naziv 2015. godine izjednačava s akademskim nazivom magistra primarnog obrazovanja. Bavi se raznim oblicima stvaralaštva.
2008. godine je na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu završila zanat oblikovateljice suvremenog nakita od plemenitih metala.
2017. godine na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu završila je program koji obuhvaća obradu float stakla, rezanje, bojanje i taljenje stakla, upotrebu kalupa i upoznavanje s raznim formama koje se mogu dobiti primjenom fuzije.
2018. godine bila je članica stručnog žirija likovnog natječaja Želim, stvaram, oblikujem (PROFIL Klett).
Radi u osnovnoj školi. Predaje Likovnu kulturu. Uživa radeći s djecom. Koliko je ona njima poticaj i inspiracija, toliko su i oni njoj. Najveće joj je zadovoljstvo osmijeh učenika kada postignu uspjehe na gradskim, županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima.
S djecom je osvojila brojna priznanja i nagrade. Mentorirala je dječju slikovnicu.
 
IZLOŽBE:
2008. Od umijeća do umjetnosti (nakit, fuzija, tiffany, vitraj), CEKAO Zagreb, Zagreb (skupna izložba)
2015. Božićna izložba učitelja likovne kulture, Galerija specijalne policije Domovinskog rata, Zagreb (skupna izložba)
2017. Zalet proljeća, Knjižnica Vladimira Nazora, Zagreb (samostalna izložba)
2017. ULK – Izložba učitelja likovne kulture, Galerija Vladimira Bužančića, Centar za kulturu Novi Zagreb, Zagreb (skupna izložba)
2018. ULK – Izložba učitelja likovne kulture, Hrvatski školski muzej, Zagreb (skupna izložba)