Virtualna pričaonica: Zubati novčanik

Pričaonica 12.04.2021. - 17.05.2021. Knjižnica Knežija
Slovojed, Panjoglav, Hrabrica, Balončica, Metar i Metrica, Patuljk Zvončić i još mnogi drugi likovi, koje volimo i nosimo u svojim srcima, literarna su djeca Željke Horvat-Vukelja. Svaka njezina priča namijenjena djeci uistinu je pričoslatkiš, koji pamtimo cijeli život i kojemu se često vraćamo. I djeca i odrasli vole priče Željke Horvat-Vukelja. Ispod redovito zanimljive radnje, koja otkriva nove obzore, i priče koju kao da je iznjedrio sam život kriju se brojne mudrosti, mladima kao nenametljiva pouka, starijima kao melem, a svim generacijama kao svojevrsni putokaz za ulaz u svijet mudrosti i moralne vertikale. Nije riječ tek o običnim pričokazima. Riječ je o neodoljivim pričoslatkišima.

Stoga smo u Godini čitanja odlučili pročitati pričoslatkiš „Zubati novčanik”. Priča je objavljena u knjizi "Reumatični kišobran i još deset pričokaza", izdanju Školske knjige, koju preporučujemo kao štivo koje će, sigurni smo u to, biti na duhovnu korist i rast. 

Od sada (pa do kraja pandemije) Željku Horvat-Vukelja možete čuti i vidjeti u njezinu domu, na mjestu gdje nastaju njezine priče, koje na osobit, tankoćutan i jedinstven način priča svima nama. Dovoljno je samo otići na portal Školske knjige i prepustiti se toplim i prekrasnim pričaonicama Željke Horvat-Vukelja, koja i dalje, unatoč svemu, ispunjava svoju zadaću: uvjeriti djecu da je čitanje najdivnija aktivnost na svijetu! Što, ruku na srce, i jest!