Joga za umirovljenike

Radionica 13.03.2020. | petak Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 17:00
Kundalini joga temelji se na određenom slijedu vježbi (kriya) s konkretnim ishodom preciziranim za svaku kriyu. To omogućuje fokusirani rad na određenim aspektima našeg bića, a ujedno i na cjelovitom razvoju i širenju svijesti jer iz svake kriye naš organizam crpi što mu je u datom trenutku potrebno. Osim tehnika disanja (pranayam), položaja tijela (asane) i meditacije (dhyana), Kundalini joga sadrži i recitiranje mantri, te uključuje elemente bhakti, shakti i raja joge. Tehnike su sigurne i nije potrebno predznanje ili prethodno iskustvo. Neovisno o dobi ili tjelesnoj kondiciji svi mogu prakticirati Kundalini jogu.
Kundalini jogom održavamo zdravlje i fleksibilnost, jačamo imunitet, pospješujemo cirkulaciju i opskrbu stanica kisikom, uravnotežujemo rad žlijezdi, jačamo živčani sustav i umirujemo um, tj. učimo se upravljati svojim mislima. Osim što imamo više energije za svakodnevne obveze, osjećamo radost prilikom obavljanja istih, osjećamo da smo živi, imamo više samopouzdanja i osjećamo duboko zadovoljstvo svojim životom.

Radionice joge namijenjene su umirovljenicima u sklopu projekta 65+. Projekt 65+ sufinanciran je sredstvima Grada Zagreba.