Zagreb moj grad

Susret 29.10.2020. - 31.12.2020. Knjižnica Knežija
Kad ispred sebe razlistamo sedamdeset pet brojeva časopisa Zagreb moj grad postaje jasno da samo velika ljubav može pokrenuti velike projekte koji ostavljaju svijetle tragove. Gospođa Biserka Rajković Salata, direktorica i glavna urednica časopisa, živjela je u Tokiju, Hong Kongu, Milanu i Trstu, a kaže da iz Zagreba nije otišla ni kad je odselila iz njega jer je u sebi uvijek nosila osjećaj sigurnosti i udobnosti doma. Zagrebu se vratila i na jedinstven način posvetila. Podršku za pokretanje časopisa imala je u svojoj majci Mariji i prijateljici Helgi Vlahović-Brnobić. 

Časopis Zagreb moj grad izlazi od 2007. godine. Slikovno i dokumentarno bogatim prilozima u visokokvalitetnom tisku na nekoliko razina otvara nove poglede na prošlost i sadašnjost Zagreba.
O zagrebačkoj povijesti časopis progovara popularno i zanimljivo, a uvijek znanstveno utemeljeno; pronalazi zanimljive detalje, rijetke fotografije; otkriva malo poznate podatke o ljudima koji su Zagreb obilježili u kulturi, znanosti, privredi, politici, sportu; riječju i slikom vodi u šetnju gradskim zgradama i palačama. 
Zagrepčane i sve koji se tako osjećaju želi podsjetiti na to kako se nekad u Zagrebu živjelo i koji su ljudi ugradili svoj život i rad u ulice, trgove, zgrade i spomenike našega grada - i istkali vrijednosti građanskoga života.
Za časopis pišu poznati akademici, povjesničari i povjesničari umjetnosti, arhitekti, liječnici, muzealci, eminentni kulturni djelatnici i novinari.

Časopis je nagrađen Plaketom grada Zagreba, a prema preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja te Gradskog ureda za obrazovanje koristi se i kao dopunska literatura u školi.