Zagreb na naslovnicama časopisa "Zagreb moj grad"

Izložba 17.06.2020. - 08.09.2020. Knjižnica Knežija

Časopis Zagreb moj grad izlazi od 2007. godine. Slikovno i dokumentarno bogatim prilozima u viskokokvalitetnom tisku na nekoliko razina otvara nove poglede na prošlost i sadašnjost Zagreba.
O zagrebačkoj povijesti časopis progovara popularno i zanimljivo, a uvijek znanstveno utemeljeno; pronalazi zanimljive detalje, rijetke fotografije; otkriva malo poznate podatke o ljudima koji su Zagreb obilježili u kulturi, znanosti, privredi, politici, sportu; riječju i slikom vodi u šetnju gradskim zgradama i palačama.
Iz zagrebačke sadašnjosti časopis u svakom broju izdvaja najvažnija kulturna i turistička događanja u Zagrebu, uvijek aktualno, pregledno, sažeto i informativno, te donosi ekskluzivne intervjue s osobama iz kulturnog, znanstvenog, političkog ili gospodarskog života.
Zagrepčane i sve koji se tako osjećaju želi podsjetiti na to kako se nekad u Zagrebu živjelo i koji su ljudi ugradili svoj život i rad u ulice, trgove, zgrade i spomenike našega grada – i istkali vrijednosti građanskoga života.
Za časopis pišu poznati akademici, povjesničari i povjesničari umjetnosti, arhitekti, liječnici, muzealci, eminentni kulturni djelatnici i novinari.
Izdavač je Bibra izdavaštvo d.o.o., glavna urednica Biserka Rajković Salata, redaktorica i novinarka Diana Kučinić, grafička urednica Tomislava Cigić. Internetska adresa: www.zagrebmojgrad.hr
Časopis je nagrađen Plaketom Grada Zagreba, a prema preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja te Gradskog ureda za obrazovanje, koristi se i kao dopunska literatura u školi.