Zaštita okoliša – briga za sadašnjost i budućnost

Mjesec hrvatske knjige 15.10.2020. - 15.11.2020. Knjižnica Savica
Čovjek svojim aktivnostima može pozitivno ili negativno utjecati na okoliš, a samim time i na sebe samoga. Da bi svojim djelovanjem  pridonio zaštiti okoliša, imao zdraviji i kvalitetniji život u sadašnjosti i budućnosti, čovjek mora osvijestiti svoju povezanost s prirodom te pronaći način na koji može pridonijeti zaštiti i očuvanju okoliša, a u tome može pomoći i dobra priča.

Za ljubitelje čitanja među ponuđenim naslovima iz fonda Knjižnice Savica, može se pronaći nešto za svakoga – vrtićance, predškolarce te školarce nižih i viših razreda.

Dostupnost knjige provjerite u našem mrežnom katalogu ili telefonski osigurajte svoj primjerak prije dolaska u knjižnicu.

Fotografije naslovnica: Mrežni katalog Knjižnica grada Zagreba.
 

Izbor naslova:

Mali žir  (s engleskoga prepjevao Mate Maras)
Prekrasna slikovnica namijenjena predškolarcima dočarava životni ciklus biljaka oko nas.


Mala kišna kap  (s engleskoga prepjevao Mate Maras)
Zanimljiva slikovnica namijenjena predškolarcima otkriva tajne male kišne kapi.


Mala snježna pahulja  (s engleskoga prepjevao Mate Maras)
U ovoj krasnoj slikovnici namijenjenoj predškolarcima prikazuje se način stvaranja snježnih pahulja.


Plavetni kitJenni Desmond
U edukativnoj ekološkoj slikovnici namijenjenoj djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta u prikazan je svijet plavetnog kita – ugrožene zaštićene vrste.


CvjetićAnna Walker
Priča namijenjena djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta, u kojoj djevojčica Mara koja u svom novom okruženju stvara svoju zelenu oazu, govori o povezanosti čovjeka i prirode.


Kastor vrtlariLars Klinting
U slikovnici namijenjenoj djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta autor donoseći priču o Kastoru na topao i neposredan način približava prirodu i njezine pojave djeci koja se otuđuju od nje.


Zelene slikopriče : ekoslikoradionice : slikovnica za uvježbavanje čitanja i zabavne ekoslikoradionice za male kreativceŽeljka Horvat-Vukelja
Petnaest priča namijenjenih djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta, a svaka sadrži ekoslikoradionicu.


Zeleni snoviMirko Keglević 
Priča o očuvanju prirode, u kojoj su glavni likovi maslačak Flora i suncokret Viktor, namijenjena djeci predškolske i rane školske dobi.


Povrtna avanturaDaniel D. Horvat
Edukativno, duhovito i ekološko djelo namijenjeno djeci nižih razreda osnovne škole u kojem glavni likovi Vito i Korina u svojoj trodnevnoj avanturi susreću razne životinje koje im pomažu u ostvarenju njihova cilja.


Tigiji u kraljevstvu Tamne magleNikolina Bošnjak
Ova ekološka slikovnica namijenjena djeci mlađe školske dobi kroz priču o Tigijima i Svemirskoj vještici poučava o važnosti korištenja i štednje energije u svakodnevnom životu.


Tigiji i povratak Svemirske vješticeNikolina Bošnjak
Ova ekološka slikovnica namijenjena djeci mlađe školske dobi kroz priču o Tigijima i Svemirskoj vještici poučava o klimatskim promjenama i zaštiti okoliša.


Čudesna šumaSunčana Škrinjarić
Roman, namijenjen djeci osnovnoškolske dobi, ekološka je bajka u kojoj su grad i šuma suprotstavljeni polovi otuđujuće gradske i iskonske prirodne čovjekove sredine.


Klorofila iz vedra nebaBianca Pitzorno
Roman namijenjen djeci viših razreda osnovne škole vrlo je duhovita fantastično ekološka bajka koja se događa u bližoj budućnosti.


Velika jelaSusanna Tamaro
Roman namijenjen djeci i mladima kroz priču o jeli koju su spasili vjeverica i jedno čudo progovara o snazi ljubavi i hrabrosti te je ujedno i oda prirodi.