Zašto volim putovati i planinariti?

Predavanje 09.04.2019. | utorak Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice Početak događanja: 18 sati Marina, Ljiljana i Krešimir Hajdarović
Putopisno predavanje "Zašto volim putovati i planinariti" održat će obitelj Hajdarović uz PowerPoint prezentaciju. Predavanje će se održati u Knjižnici Augusta Cesarca, Ravnice u utorak, 9. travnja 2019. godine u 18:00 sati.
 
Tročlana obitelj Hajdarović voli putovati, a za svoja putovanja Marina, Ljiljana i Krešimir sami prikupljaju ideje, samostalno ih planiraju, organiziraju i realiziraju. Jednog su ljeta svoj godišnji odmor odlučili provesti izvan uobičajenih morskih destinacija. Iz prtljage su izbacili ručnike za plaže i luftiće, a spremili su gojzerice, karte i fotoaparat te se uputili na aktivni odmor, odnosno obilazak destinacija koje inače ne bi posjetili. Iz te spontane ideje i putovanja rodio se putopisni serijal "Autom po Balkanu" i serijal "Autom po srednjoj i sjevernoj Europi". Vlastitim automobilom obišli su dvadesetak zemalja južne, srednje i sjeverne Europe i bili na Jadranskom, Jonskom, Egejskom, Crnom, Baltičkom, Norveškom i Barentsovom moru, gdje su posjetili zaboravljene i manje atraktivne destinacije koje su ih očarale neuobičajenim sadržajem. Prilikom putovanja poseban naglasak stavljaju na planinarenje.

Bit putovanja je uputiti se u nešto novo, nepoznato i promijeniti svakodnevnu rutinu. Na putu su stvari malo drugačije nego na TV-u. Na putu se svašta vidi, čuje, osjeti, dogodovštine i mnogobrojni dojmovi su zagarantirani. Marina, Ljiljana i Krešimir žele svoja iskustva sa putovanja podijeliti s drugima u nadi da će pomoći nekome tko želi samostalno putovati, odnosno potaknuti na to da se odvaži na planinarenje.