Zelene čarobnice

Ostalo 04.05.2018. | petak Knjižnica Knežija Početak događanja: 18:00 Dječji odjel

Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Dana hrvatske knjige i Dana planeta Zemlje odgojiteljica savjetnica i dramska voditeljica Božica Knežević, odgojiteljica savjetnica Edita Dabo, odgojiteljice Anita Tolić i Mihaela Jukić te djeca iz DV Grigora Viteza pripremili su uistinu nešto svake hvale vrijedno.
Djelić onoga što će učiniti dao bi se naslutiti u riječima ruske pjesnikinje Marine Cvetajeve, koja u svojim "Poukama djeci" kaže: "Nikada ne prolijevajte vodu uzalud jer u istoj toj sekundi, zbog nedostatka vode, u pustinji umire neki čovjek. Ako mi kažete da taj čovjek ionako neće dobiti vodu bez obzira jeste li je vi prolili ili niste, potvrdit ću vam da je to istina. No istina je također da će na svijetu biti jedan besmislen zločin manje ako ne prolijete vodu."
Dakle, ne prolijevajmo vodu uzalud, a ne bacajmo ni kojekakve otpatke tamo gdje im nije mjesto.
Mnogi to, nažalost čine. Stoga su se djelatnice DV Grigora Viteza i djeca silno zabrinuli. Zabrinule su se za naš planet, žele ga očistiti i očuvati čistim. Kako je poezija uvijek poticajna, prije nego zasuču rukave i prihvate se čišćenja jednog potočića od smeća, čut ćemo stihove "Svijet ljepote i sreće" "Čisti planet" "Sav moj svijet" i "Zagrljaj svijetu", koje je napisala odgojiteljica savjetnica i dramska voditeljica Božica Knežević. Nakon toga, djeca iz DV Grigora Viteza odigrat će predstavu "Ogledalce" Grigora Viteza.

Uloge:

Corina Fordan – pripovjedačica
Niko Crnarić – zec
Niko Žerlić – vjeverice
Luka Sertić – šojka
Frane Martinčević – medo
Ela Jurekić – medvjedica
Ema Vojić – medvjedić
Mihael Smode - medvjedić