ŽicArt

Izložba 12.02.2018. - 04.03.2018. Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Ivana Šaronja Stojak
Ivana Šaronja Stojak – »ŽicArt« – iz Zagreba, diplomirana odjevna tehnologinja, stvara nakit od žice već nekoliko godina.

Godine sazrijevanja, životnog, profesionalnog, ali i osobnog i umjetničkog, od Ivane su stvorile jednu od najprepoznatljivijih figura na zagrebačkoj kreativnoj sceni.

Ivana od žice izrađuje nakit koji na promatrača ostavlja snažan dojam: osebujno i upečatljivo prstenje, dominantno i masivno, ali opet diskretno, suptilno i na svoj način krhko, ukrašeno dekorativnim detaljima; začudne i neobične narukvice, prozračne žičane skulpture koje se sljubljuju s nježnim ženskim zapešćem na poseban način; broševe, naušnice i ogrlice, osobite po dizajnu i izradi.
                                                                             Svaka njezina kreacija originalna je, obilježena autoričinom vedrom osobnošću.

Poseban su dio Ivaninog rada originalne »ŽicArt Balls«, skulpturalne kuglaste lampe opletene žicom, koje se unutar kućnog ambijenta u kasna popodneva i večere odjednom pretvaraju u suptilne, senzibilne pokretače intimnih prostora i stvaraju začudan ugođaj u domovima.

Ivana je do sad sudjelovala na mnogobrojnim sajmovima kreativaca širom Zagreba (Otvoreno učilište, Kulturni klub Ograda, Branimir Centar, Trg bana J. Jelačića), a održala je puno  samostalnih izložbi svojih radova, najviše po knjižnicama grada Zagreba