Životne priče - Sanja Nikčević

Kulturni četvrtak 06.02.2020. | četvrtak Knjižnica Sesvete Početak događanja: 18:30 sati Čitaonica
U četvrtak, 6. veljače u Čitaonici Knjižnice Sesvete u 18:30 sati održat će se osma tribina Životne priče. Tribinu će voditi mr. sc. Mario Raguž. Gošća će biti Sanja Nikčević s kojom ćemo razgovarati o njenoj misiji za povratak lijepog, dobrog i svetog u umjetnost.

Sanja Nikčević poznata je teatrologinja i kazališna kritičarka. Redovni je profesor teatrologije u trajnom zvanju na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.  Prije toga radila je na anglistici  Filozofskog fakulteta u Osijeku gdje i danas predaje  na doktorskom studiju. Predaje kolegije o anglo-američkoj i hrvatskoj drami, kazališnoj kritici te povijesti drame i kazališta. Od 2010. predsjednica Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa (HDKKT), a od 2014. član Glavnog odbora Matice Hrvatske. Radila kao kritičar i novinar Večernjeg lista i savjetnik za kazalište u Ministarstvu kulture, dva puta bila Fulbrightov stipendist u SAD, osnivač i prvi predsjednik Hrvatskog centra ITI (International Theatre Institute), aktivna u međunarodnim kritičarskim i teatrološkim udrugama. 
Kazališne kritike je pisala u Večernjem listu i Vjesniku a danas u Vijencu, Hrvatskom slovu te za web portale (kazalište.hr, bitno.net). Objavila je preko stotinu znanstvenih i stručnih članaka u časopisima širom svijeta, te sudjelovala na brojnim međunarodnim skupovima. 

Mario Raguž je urednik i novinar na Hrvatskoj radioteleviziji, pisac za djecu i odrasle, voditelj i urednik emisije Pozitivno na HRT-u te autor više emisija i dokumentarnih filmova.

 Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.