Znanjem do sportske izvrsnosti - Knjižnica Hrvatskog olimpijskog odbora

Izložba 29.05.2019. - 28.06.2019. Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Odjel za odrasle
Olimpijski dan, 23. lipnja nije samo dan posvećen sportu već poticaj cijelome svijetu da se kroz fizičku aktivnost i moto "pokreni se, uči i otkrivaj" (move, learn and discover) upozna s idejom olimpizma kao temeljem izgradnje boljeg i zdravijeg društva u cjelini.
U suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom kroz tematsku izložbu predstavljamo novootvorenu Knjižnicu HOO-a koja uz slogan "Znanjem do sportske izvrsnosti" promovira učenje i znanje kao osnovu svakog vrhunskog sportskog rezultata.
U Knjižnici Augusta Cesarca tijekom trajanja tematske izložbe izložit će se građa dostupna za posudbu iz područja sporta, a predstavit će se i filmska građa sportske tematike. Također će se pojasniti što je fair play, Međunarodni olimpijski odbor, Pierre de Coubertin, olimpijske igre, a kroz kratke biografske podatke predstavit će se i neki od najpoznatijih hrvatskih olimpijaca.

Sudjeluju i djeca iz DV Smjehuljica koji su kroz svoje radove na izložbi "Kako djeca vide sport" pokazali svoju maštu i kreativnost.