Znaš li kako je hodati u mojim cipelama . . .?

Izložba 19.05.2017. - 30.06.2017. Knjižnica Kustošija
U izlozima Knjižnice Kustošija možete razgledati izložbu radova maloljetnika Odgojnog zavoda u Turopolju nastalih na kreativnim radionicama Art-i-kuliranje i re-Kreiranje. Ogrlice, naušnice, kameno prstenje i broševi, držači za ključeve i fotografije, stalci za olovke i kalendare te mnogi drugi uporabni predmeti mogu postati i Vaši ili njima možete razveseliti nekog srcu Vam dragog.
 
Odgojni zavod u Turopolju ustanova je u okviru Ministarstva pravosuđa, Uprave za zatvorski sustav te je namijenjena preodgoju maloljetnika u dobi od 14 – 23.  godine života. Unutar ustanove maloljetnici su uključeni u obrazovne programe, radne aktivnosti, posebne programe (KLO, KLA, JUS - trening socijalnih vještina, ART – trening kontrole agresivnog ponašanja, zatvorenik kao roditelj, vozač čimbenik sigurnosti u prometu, psihološko savjetovanje i dr.) te programe slobodnih aktivnosti kao što su kreativne radionice Art-i-kuliranje i re-Kreiranje te mnoge dr. aktivnosti, od glazbenih do sportskih.
 
Izvor: (22.5.2017.)
URL: https://pravosudje.gov.hr/odgojni-zavod-u-turopolju/6592
 
Ovo je treća izložba u sklopu novog programa Grad ljudskih prava u Knjižnici Kustošija započetog u veljači ove godine. Program ima za cilj u suradnji s udrugama za ljudska prava te srodnim institucijama i programima, predstaviti sadržaje i događanja koja se odnose na temu ljudskih prava.