Siječanj 2018.
Avanture gospodina Peabodyja i Shermana

Za djecu smo izdvojili jedan edukativan crtić koji na zabavan način predstavlja najvažnije događaje koji su obilježili čovječanstvo te upoznaju neke od zanimljivijih ličnosti svjetske povijesti. Gospodin Peabody je znanstvenik, izumitelj, genijalac koji sa svojim prijateljem Shermanom putuje kroz vrijeme te nam tako približava najveće svjetske događaje.
 

Dobri dinosaur

Što bi se dogodilo da asteroid promjera deset kilometara koji je zauvijek promijenio život na zemlji nikad nije pogodio naš planet? Upravo se o tome radi u ovom crtanom filmu. Arlo je dinosaur apatosaurus koji uz pomoć prijatelja dječaka nastoji pronaći svoju izgubljenu obitelj. Zajedno upadaju u nevolje, ali otkrivaju i ljepotu svijeta oko sebe. Na tom se putovanju Arlo suočava s vlastitim strahovima te pronalazi unutarnju snagu kako bi ih nadvladao.
 

Mune

Iz Francuske nam stiže animirani film o čuvarima Sunca i Mjeseca. Mune je faun koji je upravo izabran za čuvara Mjeseca. On titulu nije niti očekivao, ali kako to obično biva, nešto pođe po zlu i situaciju iskoristi zli i korumpirani titan Necrossa koji Sunce želi samo za sebe. Uz pomoć svojih prijatelja, Muneu ne preostaje ništa drugo nego dati sve od sebe kako bi vratio narušenu ravnotežu u svoj svijet. Crtić je divan ne samo zbog animacije nego i zbog glazbe koja dominira filmom.
 

Pobuna na farmi

Kada pohlepni odmetnik pokuša preuzeti farmu Komad plavog neba, tri odlučne krave, pastuh s crnim pojasom u karateu i razne druge domaće životinje udruže snage da bi sačuvale svoj dom. Ovaj nevjerojatan životinjski savez uvodi nas u ludu avanturu koja će do srca nasmijati cijelu obitelj. 
 

LEGO

Za ljubitelje LEGO kockica i figurica donosimo priču o graditelju Emmetu kojega zabunom prepoznaju kao ključnu osobu za spas cijelog čovječanstva. Ubrzo je postaje dio družine koja kreće u misiju zaustavljanja zlog tiranina, misiju za koju je Emmet beznadno i nevjerojatno smiješno nepripremljen. Posebnost ovog animiranog filma je to što je svijet izgledom vjerno prenesen LEGO kockicama. 
 

Tajni život kućnih pomoćnica

Tajni život kućnih pomoćnica drama je s elementima komedije nastala prema bestseleru američke spisateljice Kathryn Stockett. Pun emocija i snažnih likova film se bavi pitanjima rasizma 60-ih godina u Americi. Skeeter (Emma Stone) je djevojka s juga koja se vraća s fakulteta odlučna da postane pisac. Odluči intervjuirati služavke crnkinje koje su provele svoje živote brinući se za istaknute južnjačke obitelji. Tako prikazuje diskriminaciju i izrabljivanje obojenih osoba u bogataškim kućama američkog Juga. Ovaj je dirljiv i duhovit film bio u konkurenciji za Oscara u kategoriji najboljeg filma.
 

Svjetlo između oceana

Film je snimljen prema istoimenom romanu australskog pisca M. L. Steadmana. Priča je to o Tomu, Australcu koji se kao veteran britanske vojske vratio iz rata te preuzeo posao svjetioničara. Na taj izolirani otok dovodi i Isabel, ženu u koju se zaljubio. Njih dvoje bezuspješno pokušavaju osnovati obitelj. Jednog dana do njih dolazi nasukani čamac u kojem se nalazi mrtvo tijelo te živo dijete koje oni odluče podići kao svoje. Ova dirljiva priča otkriva nam pravo značenje obitelji.
 

Jedan dan

Jedan dan priča je o odrastanju, životnim izazovima, ljubavima i odnosu između dvoje ljudi nastala prema istoimenom bestseleru britanskog pisca i scenarista Davida Nichollsa. Nakon provedene zajedničke noći na dan mature, Dextera i Emmu (koju glumi Anne Hathaway), život odvodi u raznim smjerovima. No svake godine 15. srpnja oni se ponovno nalaze i njihova ljubavna priča iznova oživljava. Ta ljubav traje jedan dan i to svake godine. Ovo je zabavna, nježna romantična komedija uz koju si svakako pripremite i papirnate maramice. I knjigu i film vrijedi pogledati. 
 

Trinaest minuta

Trebalo je samo 13 minuta i čitava povijest druge polovice 20. stoljeća bila bi drugačija. Film prati Georga Elsera i njegov propali pokušaj atentata na Hitlera. Naime, on je u jednoj pivnici postavio bombu iza govornice, no Hitler je prostor napustio prije nego je planirao i tako preživio atentat. Njemački redatelj Oliver Hirschbiegel osvjetljava priču iza Elserovog čina te se prisjeća događaja i razloga koji su ga naveli na tako drastičan čin.
 

Zločeste mame

Film prati tri podcijenjene i prezaposlene žene koje se odluče pobuniti protiv izazova i očekivanja koja se stavljaju pred njih. Udruženim snagama nastoje se osloboditi odgovornosti koje su im nametnute i upustiti se u divlju avanturu koja je potpuno netipična za "savršene majke". Ovo je zapravo zabavan i humorističan film uz kojega ćete se potpuno opustiti i nasmijati, a možda će se neki u njemu i prepoznati.