Osnovni podaci
Bibliobusna služba Knjižnica grada Zagreba putuje i donosi knjige u najudaljenije krajeve Zagreba i Zagrebačke županije još od 1976. godine. 

Bibliobusnu službu čini 13 članova posade raspodijeljenih u četiri smjene u dva bibliobusa. Bibliobusi su različitih kapaciteta: veći ima kapacitet 6000, a manji 4000 svezaka. Ukupan knjižnični fond Bibliobusne službe iznosi oko 65.000 svezaka, od čega veći dio zauzima knjižna građi, a manji čini audiovizualna i elektronička građu. Fond je smješten u podrumske prostorije Knjižnice Voltino.

Bibliobus ili kako ga od milja zovemo, knjižnica na kotačima, zaustavlja se na 79 stajališta. Točnu lokaciju tih stajališta pogledajte ovdje. Na svako stajalište bibliobus dolazi svaka dva tjedna u isto vrijeme. Točno vrijeme dolaska provjerite ovdje.

Knjižnu građu moguće je posuditi na rok od 30 dana s mogućnošću produženja, a AVE građu na 14 dana s mogućnošću produženja.

Postanete li našim članom postajete i dijelom velike obitelji - mreže Knjižnica grada Zagreba koja broji čak 42 knjižnice. Od dana upisa, članstvo vrijedi godinu dana. Sama (plastična) iskaznica vrijedi 5 godina. U slučaju gubitka ili oštećenja iskaznice, možete naručiti duplikat.

Ako trenutno knjiga nije raspoloživa u našem fondu, možete je rezervirati telefonski ili e-mailom (bibliobus@kgz.hr) i čekat će vas za dva tjedna na željenom stajalištu.