Roditeljska zbirka

 

Literatura za roditelje
 
U želji da pomognemo roditeljima i svima koje zanima odgoj i druženje s djecom, a koji žele obogatiti svoja saznanja o dječjem tjelesnom, intelektualnom i emocionalnom razvoju, u posebnu zbirku izdvajamo literaturu koja im može koristiti u rješavanju odgojnih problema. Svake godine izrađujemo preporučni popis knjiga s anotacijama koji predstavlja izbor naslova nabavljenih u posljednje dvije godine. Uz svaki preporučni popis sastavljamo prilog posvećen određenoj temi ili problemu.

Preporučni popisi:

 

U ritmu roditeljstva – prilog sadrži popis knjiga o utjecaju glazbe na razvoj djece, te slikovnice i knjige za djecu i mlade o glazbi 

 


Na Trnju sa zvijezdama prilog sadrži popis knjiga nagrađenih hrvatskim književnim nagradama za djecu i mlade 2016. i 2017.Kad slova plešu

Prilog sadrži knjižničnu građu o poteškoćama u čitanju.
 


Igra i razvoj djeteta - u prilogu se nalaze knjige u kojima autori pišu o važnosti igre za razvoj djece
 

 

U obranu čitanja - knjige u kojima autori pišu o važnosti čitanja za razvoj djece
 
 

Igrom do čitanja -
Prilog sadrži knjižničnu građu o početnom čitanju.
 
 
Tatina kuharica - Prilog sadrži knjižnu građu o prehrani djece i mladih.
 
 
Sretna obitelj - Prilog sadrži popis romana za djecu i mlade o obiteljskom životu.
 
 
Čitajmo novo - čitajmo nagrađeno - Prilog sadrži popis djela nagrađenih hrvatskim nagradama za dječju knjigu (za 2011. i 2012.).
 
 
Istjerivači dosade - Prilog sadrži popis knjiga s aktivnostima za kreativno provođenje slobodnog vremena (izdanja 2012.-2014.)